Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

THE TIGER LILLIES FREAKSHOW

Fusion 2010 - The Tiger Lillies (4)Image by stinker via FlickrΤίποτα πιο φυσιολογικό, από το να είσαι διαφορετικός…
Η παραγωγή του Θεάτρου Badminton που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς στην ευρωπαϊκή της περιοδεία επιστρέφει…29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2011

Το Tiger Lillies Freakshow είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή του Θεάτρου Badminton που έγινε για τα 20 χρόνια του αγαπημένου λονδρέζικου ανατρεπτικού συγκροτήματος.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Freakshow έγινε στο Θέατρο Badminton την…Τρίτη και 13 Ιανουαρίου του 2009. Η επιτυχία της ελληνικής αυτής παραγωγής, οδήγησε την παράσταση από τότε σε μια εκτεταμένη περιοδεία στα σημαντικότερα φεστιβάλ και σε διακεκριμένες αίθουσες σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα Tollwood Festival του Μονάχου, Wintergarten του Βερολίνου, Winterfest του Σάλτσμπουργκ, Gasometer της Βιέννης, και τα εθνικά θέατρα του Pecs (πολιτιστική πρωτεύουσα 2010, Ουγγαρία) και της Χιρόνα (Ισπανία), καθώς και το αναγνωρισμένου κύρους Prinzregenten Theatrer του Μονάχου και το Savoy του Ελσίνκι, μεταξύ άλλων. Όπου κι αν παρουσιάστηκε, η παράσταση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο, το θαυμασμό/φανατισμό του κοινού και το δυνατό του χειροκρότημα.

Tiger Lillies: Martyn Jacques (II)Image by Alfaya via Flickr
Η Spiegel του Μονάχου έγραψε «Αυτή η εκπληκτική παράσταση των Tiger Lillies συνδυάζει τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του Βαριετέ με τις δονήσεις και την ενέργεια μιας ροκ συναυλίας», ενώ η Münchner Merkur «Σ’ ένα μόνο απόγευμα, αυτά τα πλάσματα της μουσικής ανωμαλίας κατάφεραν όχι μόνο να μας συγκινήσουν, αλλά και να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από το να είσαι διαφορετικός».

Ιστορίες για παράξενα όντα που ζούνε μέσα μας και ανάμεσά μας….

Η ιδέα της παράστασης, που αποτελεί και το σήκουελ του Tiger Lillies Circus, γεννήθηκε από τα ομώνυμα θεάματα που παρουσιάζονταν στα μέσα του 19ου αιώνα στην Αμερική, που σε μια εποχή χωρίς τηλεόραση, διαδίκτυο, αεροπορικές συνδέσεις ή άλλο τρόπο επικοινωνίας με το εξωτερικό, τα sideshows ή freakshows έδιναν την ευκαιρία στους κατοίκους των κωμοπόλεων και των χωριών της Βόρειας Αμερικής να δουν από κοντά όλα τα «παράξενα» του κόσμου: Νάνοι, σιαμαία αδέλφια, άτομα με κάθε είδους δυσμορφίες, ερμαφρόδιτοι, άνθρωποι που κατάπιναν φωτιές και σπαθιά, ακόμα και ζώα με δυσπλασίες, σόκαραν και προκαλούσαν το θαυμασμό διεγείροντας τη φαντασία των θεατών. Με το Freakshow οι Tiger Lillies και ο Sebastiano Toma προσεγγίζουν έναν πιο σκοτεινό κι εκκεντρικό κόσμο, ένα παράλληλο σύμπαν-ταμπού που ζει και αναπνέει δίπλα μας, με τους δικούς του νόμους και άγραφους κανόνες. Μαζί τους στην παράσταση νάνοι, γυναίκες λάστιχο, ακροβάτες, ζογκλέρ, δηλαδή όλοι αυτοί οι performer που ταιριάζουν αρμονικά στον αλλόκοτο κόσμο των Martyn Jacques, Adrian Stout και Adrian Huge…

«Το Freakshow είναι η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Εκείνη που οι άνθρωποι δε θέλουν να κοιτάζουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν. Το Freakshow μιλάει για την ομορφιά και την ασχήμια, την ευαισθησία και τη σκληρότητα του περιθωριακού αυτού σύμπαντος φρικιών».

Tiger Lillies: Martyn JacquesImage by Alfaya via FlickrMartyn Jacques (Tiger Lillies)

Ποιος ή πού είναι το φρικιό? Πόσο μικρός ή νάνος, πόσο μεγάλος ή γίγαντας πρέπει να είναι κάποιος για να κατανοήσει τον κόσμο και να γίνει κομμάτι του? Είναι έξι χέρια αρκετά για να στηρίξουν κάποιον που έχει ανάγκη; Πόσες καρδιές πρέπει να έχει μια γυναίκα για να αντέξει τo πεπρωμένο της; Είναι τα χέρια μας αρκετά μεγάλα για να κρατήσουν όσα επιθυμούμε; Πόσες κόκκινες μύτες του κλόουν πρέπει να φορέσουμε για να φανούμε αστείοι; Ή μήπως η μύτη μας πρέπει να είναι μεγάλη σαν την τέντα ενός τσίρκου; Ένα φρικιό μαγνητίζει το βλέμμα μας, επειδή δεν κολλάει σε αυτό που θεωρούμε νορμάλ. Μαγνητίζει επειδή μοιάζει με γίγαντα ή έχει τρία πόδια. Πολλές είναι όμως οι φορές που βλέπουμε κάτι, χωρίς να μπορούμε να το κατανοήσουμε πλήρως. Χρειάζεται να κοιτάξουμε πίσω από την επιφάνεια, κάτω από το δέρμα, να ψάξουμε βαθύτερα για να βρούμε την πραγματική ουσία...

Σ’ αυτό το σόου έχουμε συγκεντρώσει όλων των ειδών τους freaks, τον «Ονειροπόλο», τον Tommy τον Φιλάργυρο, την Amanda με τα πιο Μακριά Μαλλιά του κόσμου, τις Σιαμαίες Αδελφές Hilton και πολλούς άλλους...

Το Tiger Lillies Freakshow είναι σαν ένα κοφτερό μαχαίρι που από τη μια σκίζει το περιτύλιγμα και αποκαλύπτει τα γλυκά και τα ωραία και από την άλλη σκάει ένα ροζ μπαλόνι μπροστά στα μούτρα σας. Και στις δύο περιπτώσεις η μουσική των Tiger Lillies πρωταγωνιστεί.

Και το …μαχαίρι ονομάζεται Martyn Jacques!

Sebastiano Toma σκηνοθέτης, σκηνογράφος

TIGER LILLIES FREAKSHOW
ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ:

Σκηνοθεσία: Sebastiano Toma
Μουσική/Στίχοι: Martyn Jacques - THE TIGER LILLIES
Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Σχεδιασμός κοστουμιών: Claire Bracewel
Σκηνικά: Sebastiano Toma
Σχεδιασμός μαριονέτας/κούκλας: Δημήτρης Στάμου, Ντέμη Παπαδά – ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕΡΛΙΝ
Σχεδιασμός φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης
Σχεδιασμός ήχου: Claus Buehler
Παραγωγή: ADaM Productions
Μιχάλης & Vanessa Αδάμ
Εκτέλεση Παραγωγής: Χαρά Χριστοπούλου

Τιμές Εισιτηρίων:
A Ζώνη: 35€
Β Ζώνη: 30€
Γ Ζώνη: 25€
Φοιτητικό Γ Ζώνη: 20€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.
Enhanced by Zemanta

Ο ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ

Την Τρίτη μέρα κυκλοφορίας του το καινούριο τραγούδι του Θάνου Καλλίρη «Καινούρια μέρα θα χαράξει» έχει ήδη 4000 views στο youtube, και από τα σχόλια που το συνοδεύουν φαίνεται ότι άγγιξε τον κόσμο και πέτυχε το στόχο του.

Παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια-αυτούσια

-«..καλό και επίκαιρο. Μπράβο, ασ’ τα πει και κανένας.»
-«no comment!!ta leei ola o typakos!!»
-«Τα λόγια του τραγουδιού διεγείρουν το συναίσθημα της ελπίδας και της αισιοδοξίας μέσα στο περιβάλλον αρνητισμού που βιώνουμε....Ας το απολαύσουμε!»
-«περιγράφει ακριβώς τον τρόπο ζωής μας...»
-«polu wraio song einai akrivws auta pou pername...»
-«tromero kommati !!»
-«Φουλ αισιόδοξο κομμάτι. Ας βλέπουμε τη θετική πλευρά της ζωής.»
-«Έτσι να ανοίγουμε όλοι τα μάτια μας σιγά-σιγά. ΜΠΡΑΒΟ Θάνο εύχομαι και άλλα τραγούδια έτσι. Προχώρα!»
- «Όρμα Θάνο και πεσ’ τα!……..»
Ένα πολύ όμορφο και ΕΠΙΚΑΙΡΟ τραγούδι του Θάνου Καλλίρη, με θέμα την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες, ιδιαίτερα οι νέοι. Χιουμοριστικό, πλην όμως πικρά αληθινό, με μια νότα αισιοδοξίας (έστω και δίκην ειρωνείας)...

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΧΑΡΑΞΕΙ
" ...
Δε ξέρω αν θα δουλέψω ή θα σπουδάσω
Δε ξέρω γενικά ως που θα φτάσω
Ο υπολογιστής μου τα χει παίξει
Στο facebook τα μπούτια μου έχω μπλέξει
Της μάνας μου της κάνανε μειώσεις
Να δω πως θα πληρώσουμε τις δόσεις
Επτώχευσεν κι η θεια μας η Σίσσυ
Αυτό το Δ.Ν.Τ. μας έχει σκίσει !
Δε μείνανε λεφτά και για βενζίνη
Και το σαραβαλάκι μου θα μείνει
Σε λίγο ούτε για μπύρα δεν θα έχω
Και για 600 ευρώ σα πούστης τρέχω
Μα δε πειράζει, δε πειράζει
καινούργια μέρα πιο καλή, αύριο πάντα θα χαράζει
δε πειράζει, δε πειράζει
έχει τα πάνω και τα κάτω η ζωή ! ... "

Στίχοι – Μουσική :
Θάνος Καλλίρης - Στέφανος Παπαγιάννης

LINK GIA TO ORIGINAL ASYBIESTO ARXEIO .WAV :
https://rapidshare.com/files/ 3872557792/KAINOURIA_MERA_.wav

LINK GIA MP3 STA 160:
https://rapidshare.com/files/ 459936748/KAINOURIA_MERA_THA_ XARAZEI_160.mp3

LINK GIA MP3 STA 320:
https://rapidshare.com/files/ 459936749/KAINOURIA_MERA_THA_ XARAZEI_320.mp3

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

1ος Ευρωπαϊκός Ροκ Μαραθώνιος

Ο 1ος Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος είναι γεγονός και ξεκινάει από τη χώρα μας. Δείτε πρώτοι σήμερα, τους rock stars του αύριο! Μια μουσική παρέλαση με τα καλύτερα ανερχόμενα ονόματα από την ευρωπαϊκή ροκ σκηνή.

Αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται;

Στον Eurock Marathon συναντώνται ροκ συγκροτήματα από όλη την Ευρώπη σε έναν μουσικό διαγωνισμό για ανερχόμενους επαγγελματίες του είδους.

Οι 8 φιναλίστ, που θα διακριθούν στην προκριματική φάση, θα διαγωνιστούν ζωντανά στις 19 Οκτωβρίου 2011 στην Αθήνα. Κοινό και κριτική επιτροπή θα επιλέξουν τους τρεις νικητές της βραδιάς, που θα πάρουν μέρος αυτόματα στον 2ο Eurock Marathon το 2012 στο Βερολίνο!

Σαν highlight της βραδιάς, διάσημοι Ροκ Stars θα δώσουν τις δικές τους συναυλίες μετά το τέλος του διαγωνισμού, δημιουργώντας γέφυρα ανάμεσα στους βετεράνους και τους νέους μουσικούς.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

www.eurockmarathon.com

Είστε ροκ συγκρότημα; Έχετε εκδώσει τουλάχιστον ένα CD; Έχετε ήδη κάποια επαγγελματική εμπειρία;

ΝΑΙ;

Πάρτε μέρος τώρα! Ίσως η συμμετοχή σας να είναι η ευκαιρία για μια παγκόσμια καριέρα!

O 1ος Eurock Marathon πραγματοποιείται με τη συνεργασία των:
Ινστιτούτου Γκαίτε Αθήνας,
EUNIC (Ευρωπαϊκά Μορφωτικά Ινστιτούτα)
και της εταιρίας παραγωγής Cultural Action

Στο πανί και στο γυαλί:Μίμης Πλέσσας- Σόνια Θεοδωρίδου

Greek composer Mimis Plessas during the openin...Image via Wikipedia
Το Καλοκαίρι του 2011, όπως και πέρυσι, το Θέατρο Badminton …βγάζει τραπεζάκια έξω. Ο αύλειος χώρος του Badminton μεταμορφώνεται σε μία όαση δροσιάς για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές. Για να γίνει το φετινό καλοκαίρι λιγότερο επώδυνο, από τα τόσα που μας ταλαιπωρούν…

Καταξιωμένοι ερμηνευτές μαζί με νέους του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού και δημοφιλείς ηθοποιοί, συμμετέχουν σε μία σειρά συναυλιών. Συναυλιών, που αντλούν τα θέματα και το υλικό τους από τραγούδια που έγιναν γνωστά από τις οθόνες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και τη μικρή οθόνη που τα τελευταία 35 χρόνια κράτησε τη λάμψη τους ζωντανή και τα έκανε γνωστά στις νεότερες γενιές…

«Στο πανί και στο γυαλί»: Είτε τότε στο πανί, είτε τώρα στο γυαλί, ο ελληνικός κινηματογράφος και τα τραγούδια του, θα μας ακολουθούν διαχρονικά!

Τετάρτη 1 Ιουνίου  Επίσημη έναρξη: 
Μίμης Πλέσσας - Σόνια Θεοδωρίδου 

Ο κατ’ εξοχήν συνθέτης του ελληνικού κινηματογράφου, ο Μίμης Πλέσσας, τιμά το φεστιβάλ «Στο πανί και στο γυαλί…» και αποδίδει στο πιάνο τα κινηματογραφικά του τραγούδια. Μαζί του η  Σόνια Θεοδωρίδου - «Μουσικές Στγμές», «Μοναδικές ερμηνείες»  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ


Enhanced by Zemanta

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η Marianne Faithfull στην Ελλάδα

Picture of singer Marianne FaithfullImage via Wikipedia
Η Marianne Faithfull έρχεται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες η μία εκ των οποίων θα γίνει την Τρίτη 7 Ιουνίου στην Αθήνα και την Παρασκευή  10 Ιουνίου στη Ρόδο.

Λόγω  του ήδη μεγάλου ενδιαφέροντος  του κόσμου, ως τόπος διεξαγωγής επιλέχθηκε το Αρχαίο Στάδιο Ρόδου, το οποίο, έπειτα απο αρκετά χρόνια φιλοξενεί και πάλι στους χώρους του μουσική εκδήλωση.

Η ζωή της υπήρξε η επιτομή του rock. Είχε απ’ όλα. Ομορφιά, λάμψη, περιπέτεια, έρωτα, καταχρήσεις, μικρές καταστροφές, μεγάλες περιόδους θλίψης, απόπειρες αυτοκτονίας, συχνές βουτιές στο σκοτάδι αλλά και φωτεινές στιγμές δημιουργίας.

Πάντα μέσα από τη μουσική και την Τέχνη, η Marianne Faithfull, το παράξενο και ταυτόχρονα εξωπραγματικά όμορφο κορίτσι του Μικ Τζάγκερ, που γρήγορα εξελίχθηκε σε αυτόφωτη δημιουργό, πέρασε δύσκολα και μετά, σαν το φοίνικα που ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του, ξανασηκώθηκε στα πόδια της και διεκδίκησε τη χαρά της ζωής.

Για να φτάσει σήμερα να θεωρείται ανάμεσα στους λίγους της rock που κατάφεραν να επανεφεύρουν τον εαυτό τους με τόσο ουσιαστικό τρόπο, έχοντας πριν βιώσει όλα τα πάθη της ανθρώπινης ζωής.

Mετά από δεκαετίες στο τραγούδι, μερικές μεγάλες επιτυχίες που της εξασφάλισαν μια θέση στο πάνθεον της rock και την ενασχόλησή της με το γράψιμο, το θέατρο και το σινεμά, η Marianne Faithfull κυκλοφόρησε πρόσφατα το 23ο σόλο άλμπουμ της, που ηχογραφήθηκε στη Νέα Ορλεάνη και τιτλοφορείται ‘Horses And High Heels’.

“Η συμβατική ευτυχία δεν μου ταιριάζει, ξέρετε” λέει η ίδια. “Πρόκειται όμως για ένα πολύ χαρούμενο άλμπουμ. Δεν νιώθω πια κατάθλιψη. Και πιστεύω ότι όλα όσα έχω ζήσει άξιζαν τον κόπο. Πέρασα λίγο δύσκολα τότε στα 70s αλλά τελικά νομίζω ότι τα πάντα μέχρι τώρα ήταν υπέροχα. Υποθέτω λοιπόν ότι το άλμπουμ αυτό είναι κάτι σαν κατόρθωμα. Έχω υπάρξει απίστευτα τυχερή, μην νομίζετε πως δεν το γνωρίζω. Νιώθω τόσο ευγνώμων που μπορώ ακόμη να γράφω τραγούδια και να εκφράζω το συναίσθημά μου μέσω της μουσικής. Και το καλύτερο όλων είναι το ότι συνεργάζομαι με εξαιρετικούς ανθρώπους. Αυτό μου δίνει έμπνευση.”

Το παρόν για τη Marianne φαίνεται να είναι πιο δραστήριο από ποτέ: το 2011, ανάμεσα σε άλλα, περιοδεύει ανά τον κόσμο, κάνοντας άλλωστε στάση στην Ελλάδα για δύο συναυλίες η μία εκ των οποίων θα γίνει στις 10 Ιουνίου στη Ρόδο.

“Αυτόν τον καιρό δεν σταματώ ποτέ να δουλεύω. Γιατί μπορώ να το κάνω. Είμαι υγιής. Και αγαπώ τη δουλειά, πιστεύω πως μου κάνει καλό. Είμαι πολύ χαρούμενη και περνάω πολύ καλά. Νομίζω πως τα χειρότερα πέρασαν. Καιρός ήταν, έτσι δεν είναι;”

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ , Τρίτη 7 Ιουνίου 2011, ώρα έναρξης: 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (€) Προπώληση Α Ζώνη: 45€Β Ζώνη: 35€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

(*) Οι αγορές τηλεφωνικά και online περιλαμβάνουν πρόσθετη χρέωση υπηρεσίας 2€ ανα εισιτήριο.

ΡΟΔΟΣ - Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, Είσοδος 8:30 μ.μ  Έναρξη Συναυλίας 9:30 μ.μ
Τιμή  Εισιτηρίου: Προπώληση/Φοιτητικό: 25€, Στην Είσοδο: 30€
Διοργάνωση: Δημήτρης Μίχαλος/Fantasia Productions 
Υπό την  αιγίδα του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου. Στήριξη Ένωση  Ξενοδόχων Ρόδου και Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου   http://www.agerifm.gr 
Σημεία  Προπώλησης: 
Προπώληση Ρόδου: ΣΟΥΗΔΙΚΟ – COLORADO, AFISORAMA, ΚΟΥΚΟΣ, ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
Δισκοπωλεία: ΧΑΡΙΤΟΣ X-MUSICLAND, MANUEL MUSIC CENTER
Ιαλυσός: «ΔΟΥΚΑΣ» Mini Market / Press Point
Αφάντου: «Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ»
Σορωνή: Βιβλιοπωλείο Σορωνής
Αρχάγγελος: Δισκοπωλείο ΚΑΖΑΚΟΣ
Κρεμαστή: Βιβλιοχαρτοπωλείο Κων/νου Μαριάννα –Γιαννίκη
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τίμησε την Χαρούλα Αλεξίου η γαλλική τηλεόραση

Haris Alexiou and TrifonoImage by RobW_ via FlickrΓια την δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας και την καριέρα της μίλησε σε γαλλικό κανάλι η Χαρούλα Αλεξίου, ενώ δεν παρέλειψε να τραγουδήσει a capella ένα από τα πιο αγαπημένα της τραγούδια!
Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του «France 24» για τον πολιτισμό, ενόψει και της συναυλίας της στο περίφημο Olympia του Παρισιού.

«Όταν ξεκίνησα ήταν σαν ένα παιχνίδι για εμένα. Όλοι στην οικογένειά μου τραγουδούσαν εξαιρετικά», είπε η Χαρούλα και εξομολογήθηκε πως όταν ήταν μικρή η φωνή της... δεν της άρεσε! Μάλιστα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την μουσική πολλά χρόνια αργότερα και αφού έβγαλε τον πρώτο της δίσκο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

O ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ στο ART GALLERY CAFE

Αυτή τη Κυριακή 29 Μαϊου ο εξαιρετικός μουσικό-συνθέτης και δημιουργός ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ μαζί με τις αναγνωρισμένες σοπράνο ΤΖΙΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ &ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, θα παρουσίασαουν για άλλη μι αφορά μέσα απο τις ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΕΣ ερμηνείες τους την νέα δουλειά του Ανδρέα με διασκευές όλων των μεγάλων επιτυχιών του Μίκη Θεοδωράκη...σε μια ΜΑΓΙΚΗ βραδιά στο ART GALLERY CAFE στη Βούλα...'Εναρξη 22.00 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6951 797979

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Λουκιανός, Νιόνιος και Μαρίζα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Greek singer and composer Loukianos Kilaidonis...Image via Wikipedia

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει πλήθος μουσικών εκδηλώσεων, με γενικό τίτλο «Μουσικός Μάης στο Μουσείο».

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη μεγάλη συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη & του Διονύση Σαββόπουλου καθώς και με τη μουσικοπαιδαγωγική παράσταση της Μαρίζας Κωχ.
Πρόγραμμα

Πέμπτη 26.05.2011, ώρα 20.30  
Παράσταση του μουσικού συνόλου “Natassa Mare 7tet με τραγούδια περιοχών της Μεσογείου σε ύφος jazz.
Μέλη του μουσικού συνόλου:
Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου (τραγούδι), Φίλιππος Κωσταβέλης (πιάνο),
Αγαμέμνονας Μάρδας (κοντραμπάσο), Πέτρος Βαρζάκος (σαξόφωνα (τενόρο, άλτο), ακορντεόν), Χρήστος Αναστασιάδης (τρομπέτα), Ιάσονας Γερεμτζές (κρουστά), Στέλιος Μαρωνίδης (τύμπανα).
Εισιτήρια 15 ευρώ, νεανικό 5 ευρώ.
  
Σάββατο 28.05.2011, ώρα 21:00
Greek composer and musician Dionysis Savvopoul...Image via WikipediaO Λουκιανός Κηλαηδόνης και ο Διονύσης Σαββόπουλος προσφέρουν τη μουσική τους στην ειδική εκδήλωση-αφιέρωμα στο ΜΜΣΤ, «Μια βραδιά στη Σαλονίκη. Μια κιθάρα και ένα πιάνο», που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του μουσείου. Η εκδήλωση είναι προσφορά των καλλιτεχνών στο μουσείο για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.  
Εισιτήρια 25 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ.
Προπωλούνται:
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Art Shop: Εγνατία 154, 2310 240002
PLAYHOUSE: Προξένου Κορομηλά 3, 2310 277220.
EPAVLIS Κατάστημα Λευκών Ειδών: Τσιμισκή 88, 2310 222330
STUDIO ΝΙΚΟΛΕΡΗΣ: Tσιμισκή 104, 2310 271786
Galerie ΝΤΟΡΑ ΠΕΓΚΑ: Προξένου Κορομηλά 19, 2310 286482

Κυριακή 29.05.2011, ώρα 12:30
H Μαρίζα Κωχ και ο Ηλίας Βαμβακούσης, παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη μουσικοπαιδαγωγική πρόταση για τα παιδιά, στο ΜΜΣΤ.
Η εκδήλωση είναι προσφορά των καλλιτεχνών στο μουσείο για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα. 
Εισιτήρια 10 ευρώ για τους γονείς, 5 ευρώ για τα παιδιά.  
Προπωλούνται:
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Art Shop: Εγνατία 154, 2310 240002
PLAYHOUSE: Προξένου Κορομηλά 3, 2310 277220.
EPAVLIS Κατάστημα Λευκών Ειδών: Τσιμισκή 88, 2310 222330
STUDIO ΝΙΚΟΛΕΡΗΣ: Tσιμισκή 104, 2310 271786
Galerie ΝΤΟΡΑ ΠΕΓΚΑ: Προξένου Κορομηλά 19, 2310 286482

Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Φεστιβάλ Αθηνών: Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη


Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά τη μνήμη του Ιάννη Ξενάκη, του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη που «σφράγισε» με το έργο του το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Πολύπλευρη προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία και αποδοχή, ο αρχιτέκτονας, μαθηματικός και προ πάντων στοχαστής Ιάννης Ξενάκης έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο συνθέτης που εισήγαγε πρώτος τον επιστημονικό λογισμό στη μουσική συνθετική διαδικασία.

Με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο του, τρία σημαντικά μουσικά σύνολα που ειδικεύονται στη σύγχρονη μουσική διατρέχουν το έργο του, το οποίο σήμερα επανέρχεται διαρκώς στο διεθνές προσκήνιο.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις συναυλίες του πολυβραβευμένου Arditti Quartet

(3 Ιουνίου), της περίφημης London Sinfonietta υπό τη διεύθυνση του νεαρού Ryan Wigglesworth (6 Ιουνίου) και τη μουσική παράσταση του ανερχόμενου Ergon

Ensemble με μαέστρο τον Νίκο Τσούχλο (8 Ιουνίου).

Arditti Quartet // 3 Ιουνίου

Σολίστ Στέφανος Θωμόπουλος πιάνο
Τέτορα για κουαρτέτο εγχόρδων (1991)
ST/4 για κουαρτέτο εγχόρδων (1962)
Άκεα για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων (1986)
Ιχώρ για τρίο (1978)
Ευρυάλη για πιάνο (1973)
Τετράς για κουαρτέτο εγχόρδων (1983)

ARDITTI QUARTET
Irvine Arditti βιολί, Ashot Sarkissjan βιολί, Ralf Ehlers βιόλα, Lucas Fels βιολοντσέλο

Το Arditti Quartet, θεωρείται από τα σημαντικότερα κουαρτέτα των ημερών μας σε έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου και είναι σίγουρα το πλέον αρμόδιο για να μας ξεναγήσει στα έργα του Ιάννη Ξενάκη, καθώς ο Έλληνας συνθέτης, με αφετηρία το έργο ST/4 (1962), έγραψε για το Arditti Quartet όλα τα κουαρτέτα εγχόρδων του.

Διάσημο παγκοσμίως για τις εμπνευσμένες, υψηλού επιπέδου ερμηνείες του, το Κουαρτέτο Arditti πιστεύει ότι η στενή συνεργασία των μελών του με τους συνθέτες είναι ζωτικής σημασίας για την προσέγγιση κάθε ερμηνείας. Εκατοντάδες κουαρτέτα εγχόρδων και μουσικής δωματίου έχουν γραφτεί για το Arditti Quartet από την ίδρυση του. Ανάμεσα τους έργα που έχουν αφήσει το σημάδι τους στο ρεπερτόριο του 20ου αιώνα, δίνοντας στο Arditti Quartet μια σημαντική θέση στην ιστορία της μουσικής.

Ο Έλληνας πιανίστας Στέφανος Θωμόπουλος συμπράττει με το Arditti Quartet στο έργο Άκεα για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων και ερμηνεύει το απαιτητικό δεξιοτεχνικά Ευρυάλη για πιάνο.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Στέφανος Θωμόπουλος σπούδασε στη Musikhochschule της Κολωνίας, στο Conservatoire National Supérieur του Παρισιού και στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ, με καθηγητές τους Jacques Rouvier, Δόμνα Ευνουχίδου και Marie-Françoise Bucquet, ενώ στην πορεία του τον συμβουλεύουν εξέχουσες μουσικές προσωπικότητες, όπως ο Aldo Ciccolini και ο Dmitri Bashkirov. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε μεγάλες αίθουσες (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Concertgebouw Άμστερνταμ, Salle Gaveau, auditorium του μουσείου Orsay, κ. ά.) ανά τον κόσμο και έχει συμπράξει ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες. Από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι καθηγητής στο Εθνικό Κονσερβατόριο της Νίκαιας.

Εισιτήρια: 25€, 20€ (μειωμένο), 15€ (φοιτητικό) 

London Sinfonietta // 6 Ιουνίου

Μουσική διεύθυνση Ryan Wigglesworth
Επεί για αγγλικό κόρνο, κλαρινέτο, τρομπέτα, 2 τρομπόνια και κοντραμπάσο (1976)
Κόττος για βιολοντσέλο (1977)
Φλέγρα για φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, κόρνο, τρομπέτα, τρομπόνι, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο (1975)
Διάτοπο – Ο μύθος του Ηρός για μαγνητοταινία (1977)

Από τα κορυφαία σύνολα σύγχρονης μουσικής, η London Sinfonietta, υπό τη διεύθυνση του ταχύτατα ανερχόμενου νεαρού μαέστρου Ryan Wigglesworth, ερμηνεύει σε αυτό το αφιέρωμα έργα που ο Ιάννης Ξενάκης συνέθεσε κατά τη διετία 1975 – 77. Το μουσικό σύνολο, γνωστό για τις υψηλού επιπέδου ερμηνείες και τις τολμηρές επιλογές στα προγράμματά του, καλεί το κοινό να εξερευνήσει τις πρωτοπόρες συνθέσεις του Ξενάκη, όπου ο κόσμος της μουσικής συναντά αυτόν της αρχιτεκτονικής. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η London Sinfonietta ερμηνεύει τα έργα Επεί, Κοττός και Φλέγρα. Στο δεύτερο μέρος θα ακουστεί ηχογραφημένο το έργο Διάτοπο – ο μύθος του Ηρός για μαγνητοταινία, που ο Ξενάκης δημιούργησε το 1977 για τα εγκαίνια του μουσείου Πομπιντού στο Παρίσι.

Η London Sinfonietta φιλοδοξεί να τοποθετήσει τη σύγχρονη μουσική στην καρδιά του σημερινού πολιτισμού, ενώ είναι γνωστή για την αφοσίωσή της στη δημιουργία νέων έργων μουσικής. Έχει αναθέσει από την ίδρυσή της, το 1968, τη σύνθεση σχεδόν 250 νέων έργων – ανάμεσα τους και τέσσερα έργα του Ιάννη Ξενάκη – και έχει ερμηνεύσει σε πρώτη παρουσίαση εκατοντάδες ακόμη. Συνεργάζεται συχνά με καλλιτέχνες πολυμέσων, σκηνοθέτες και μουσικούς που ασχολούνται με την ηλεκτρονική μουσική, την τζαζ, αλλά και την παραδοσιακή μουσική. Είναι μόνιμη ορχήστρα στο Southbank Centre, με βάση της το Kings Place. Παράλληλα, κάνει περιοδείες στη Μεγάλη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο παρουσιάζοντας κορυφαία έργα της σύγχρονης μουσικής. Ο μόλις τριάντα ετών Ryan Wigglesworth έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας από τους επιφανέστερους συνθέτες–διευθυντές ορχήστρας της γενιάς του. Πρόσφατα συνεργάσθηκε με την Συμφωνική Ορχήστρα του BBC, την Ορχήστρα Φιλαρμόνια, την Hallé Orchestra, την Ορχήστρα Δωματίου της Σκωτίας, την London Sinfonietta, και την Orquesta Filharmonica de Gran Canaria. Στο ντεμπούτο του με την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λίβερπουλ είχε τον διπλό ρόλο του πιανίστα και μαέστρου, ερμηνεύοντας σε παγκόσμια πρώτη το έργο του «A First Book of Inventions».

Εισιτήρια: 25€, 20€ (μειωμένο), 15€ (φοιτητικό)

Ergon Ensemble // 8 Ιουνίου

Μουσική διεύθυνση Νίκος Τσούχλος

Ξενάκης σε Α’ πρόσωπο

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Αλέξανδρος Μούζας
Μουσικολογική Τεκμηρίωση – Κείμενα Αντώνιος Αντωνόπουλος
Σκηνοθετική επιμέλεια Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου
Προβολές βίντεο Βίκυ Μπέτσου
Αφηγητής Γιώργος Καραμίχος

Την προσωπικότητα και τον τρόπο σκέψης του ιδιότυπου Έλληνα δημιουργού φιλοδοξεί να αναδείξει η παράσταση Ξενάκης σε Α’ πρόσωπο, μέσα από την παράλληλη σκηνική αφήγηση κειμένων, τη προβολή φωτογραφικού υλικού, βίντεο και την ακρόαση ηλεκτροακουστικών έργων.

Η σειρά παρουσίασης του λόγου, της εικόνας και της μουσικής παρακολουθεί με ακριβή χρονολογική συνέχεια την πορεία του Ιάννη Ξενάκη στη ζωή, ενώ τα κείμενα και το υλικό, επιλέχθηκαν με κριτήρια μουσικολογικής συνέπειας και αφηγηματικής συνοχής, ώστε ο θεατής-ακροατής να αποκομίσει σαφείς γνώσεις για τη ζωή, τη σκέψη, την προσωπικότητα και το έργο του συνθέτη.

Το ελληνικό μουσικό σύνολο Ergon Ensemble, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Τσούχλου, ερμηνεύει έργα αντιπροσωπευτικά των κύριων συνθετικών περιόδων του Ιάννη Ξενάκη, από την πρώιμη περίοδο μέχρι το τέλος του: Διπλή Ζυγιά (πρώιμη αναζήτηση στις ρίζες), Ανακτορία (στην ομορφιά και τον έρωτα), Χάρισμα (μαγικά, στην ψυχή που φεύγει), Παλίμψηστο (σαν το ξαναχάραγμα σβησμένου πάπυρου), Κέρεν (ένταση από αρχαϊκό κέρας), Rebonds (με την ενέργεια του πρωτόγονου παλμού των κρουστών), O-Μέγα (η δραματική αναγνώριση του τέλους).

Το Ergon Ensemble πρωτοεμφανίστηκε το 2004 σαν άτυπο μουσικό σύνολο του Φεστιβάλ Παξών. Έχει πάρει τη σημερινή μορφή του από το 2008 και αποτελείται από ταλαντούχους μουσικούς που έχουν συμμετάσχει, όλα αυτά τα χρόνια, στο International Ensemble Modern Academy στους Παξούς.

Το σύνολο στηρίζεται σ’ ένα βασικό πυρήνα μουσικών και υποστηρίζεται, ανάλογα με το project, από μεγάλο αριθμό ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών που ειδικεύονται στη νέα μουσική, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο σχήμα.

Σκοπός του είναι η προώθηση των αριστουργημάτων της σύγχρονης μουσικής και του πρόσφατου διεθνούς & ελληνικού ρεπερτορίου, και η παρουσίασή του στο μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο. Οι προσπάθειές του στοχεύουν στην εξερεύνηση και ανάδειξη της μουσικής του καιρού μας, μέσα από υψηλού επιπέδου εκτελέσεις και ακρίβεια ερμηνείας, που αποτελούν ουσιαστική προϋπόθεση της ύπαρξής του. Ως ελληνικό μουσικό σύνολο, με συγκριτικό πλεονέκτημα τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην ελληνική σύγχρονη εργογραφία, αποβλέπει στην προώθηση της ελληνικής μουσικής δημιουργίας στη διεθνή σκηνή. Έχει ήδη εμφανιστεί, με πλήθος συναυλιών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλους χώρους λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές, κυρίως για την αρτιότητα των εκτελέσεών του. Οι δράσεις του Συνόλου, πέραν των συναυλιών, περιλαμβάνουν: δισκογραφία, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παραγωγές που συνδυάζουν άλλες μορφές τέχνης, όπως ο χορός, το μουσικό θέατρο και τα πολυμέσα. Το Ergon Ensemble έχει την καλλιτεχνική υποστήριξη του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης και οδηγό την πολύχρονη πείρα του.

ERGON ENSEMBLE: Νίκος Νικόπουλος φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου όμποε, αγγλ.κόρνο, Σπύρος Τζέκος κλαρινέτο, Κώστας Τζέκος κλαρινέτο, Δημήτρης Ντακοβάνος φαγκότο, Μάνος Βεντούρας κόρνο, Σπύρος Λασκαρίδης τρομπέτα, Ανδρέας- Ρολάνδος Θεοδώρου τρομπόνι, Παναγιώτης Καμβυσίδης τούμπα, Μπάμπης Ταλιαδούρος κρουστά, Μάριος Νικολάου κρουστά, Ai Motohashi πιάνο, Γιώργος Παναγιωτίδης βιολί, Κώστας Παναγιωτίδης βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης βιολί, Ali Basekmezler βιόλα, Δημήτρης Τραυλός τσέλο, Αντώνης Πρατσινάκης τσέλο, Νίκος Τσουκαλάς κόντραμπάσο.

Υπεύθυνος συγκροτήματος: Αλέξανδρος Μούζας

Καλλιτεχνικός συντονισμός συγκροτήματος: Νάντα Γερουλάνου

Ο Νίκος Τσούχλος ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο με τη Χρυσή Παρθενιάδη Φλώρου, μελέτησε ανώτερα θεωρητικά με τον Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, καθώς και στην École Normale de Musique του Παρισιού. Αργότερα αφιερώθηκε στη διεύθυνση ορχήστρας κοντά στον Αλέξανδρο Μυράτ, ενώ υπήρξε για τρία χρόνια μαθητής του Σέργκιου Τσελιμπιντάκε. Ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως αρχιμουσικός το 1989, ιδρύοντας το Λυρικό Εργαστήρι του Ανοιχτού Θεάτρου, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιώργο Μιχαηλίδη. Υπήρξε επί διετία βοηθός του Μάνου Χατζιδάκι στην Ορχήστρα των Χρωμάτων. Έκτοτε συνεργάστηκε ως προσκεκλημένος μαέστρος με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με ορχήστρες και οργανισμούς του εξωτερικού. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη σύγχρονη μουσική δημιουργία τεκμηριώνεται από πολυάριθμες εκτελέσεις έργων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Από το 1991 ήταν Διευθυντής Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μέχρι το 2010, οπότε ανέλαβε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Από το 1996 εκπροσωπεί το ΜΜΑ στο πλαίσιο της European Concert Hall Organization (ECHO), καθώς και του διεθνούς δικτύου Varese για την προώθηση της σύγχρονης μουσικής. Από το 2001 είναι επίσης μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής (Kurratorium) του Μουσικού Ιδρύματος Ernst von Siemens. Έχει τιμηθεί από το γαλλικό κράτος με τη διάκριση «Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres».


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ (1922 – 2001)

Ο ελληνικής καταγωγής μουσικοσυνθέτης Ιάννης Ξενάκης γεννήθηκε το 1922 στη Βράιλα της Ρουμανίας. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ συγχρόνως έκανε μαθήματα ανώτερων θεωρητικών στη μουσική. Συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση και στα Δεκεμβριανά τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό μάτι του και να παραμορφωθεί το πρόσωπό του. Απειλούμενος με σύλληψη, το 1947 διέφυγε στο Παρίσι. Εκεί, εργάστηκε ως αρχιτέκτονας και, παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές του στη μουσική, με σημαντικότερη την επαφή του με τον Ολιβιέ Μεσιάν. Κατά την περίοδο 1947 - 1959 συνεργάστηκε με το διάσημο γάλλο αρχιτέκτονα Λε Κορμπιζιέ, ενώ το 1953 παντρεύτηκε τη Φρανσουάζ, δημοσιογράφο και συγγραφέα, με την οποία απέκτησε μία κόρη.


Ανάμεσα στις συνθέσεις του Ιάννη Ξενάκη περιλαμβάνονται έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένα συνδυασμό μουσικής και φωτισμών, ενώ στο έργο του συνειδητά ενέταξε ήχους της φύσης και ανθρωπογενείς. Συνέθεσε περίπου 130 έργα, ανάμεσα τους έργα για μπαλέτο, φωνητικά - χορωδιακά για μεικτά μέσα και πολύτεχνα, έργα για ορχήστρα, μουσική δωματίου, ηλεκτρονική, μουσική για αρχαίο δράμα κ.ά. Στο πρώτο του μουσικό έργο - σταθμός, με το οποίο αποκηρύσσει τα προηγούμενα, είναι οι «Μεταστάσεις» (1954), για ορχήστρα, χρησιμοποιεί μαθηματικές και αρχιτεκτονικές έννοιες στη μουσική δομή. Ασχολήθηκε συστηματικά με τη μεταφορά στη μουσική των μαθηματικών «Νόμων των πιθανοτήτων», ενώ επινόησε τον όρο «Στοχαστική μουσική», που βασίζεται στην ιδέα ανάπτυξης του ηχητικού υλικού, με στατικούς μέσους όρους «προς ένα στόχο».


Δίδαξε σύνθεση στη Σορβόνη, ανακηρύχτηκε διδάκτωρ και καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής και τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Από το 1966 διηύθυνε το Κέντρο Έρευνας για την Πρωτοποριακή Μουσική στο Παρίσι, ενώ ίδρυσε στην Ελλάδα το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας, που αποτελούσε όνειρο της ζωής του. Τον Ιανουάριο του 2001 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 4 Φεβρουαρίου, πέθανε στο Παρίσι.
Enhanced by Zemanta

Δυνατά live στο φινάλε της ΑΥΛΑΙΑΣ

Αυλαία και για την μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ για αυτή την περίοδο. Τα τελευταία live  είναι δυνατά και αξίζουν να τα παρακολουθήσετε.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
HAIG YAZDJIAN


Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής jazz world σκηνής, εξαίρετος ουτίστας, συνθέτης και ερμηνευτής.

Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία ο Haig Yazdjian ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Στην Ελλάδα ανακάλυψε τη μαγεία της ανατολίτικης μουσικής, αλλά και το όργανο με το οποίο εκφράζεται δημιουργικά, το ούτι. Η δεξιοτεχνία του στο ούτι αλλά και η ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής του τον καθιέρωσαν γρήγορα ως μία από τις πολλά υποσχόμενες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Κάθε Πέμπτη στην Αυλαία ο Haig Yazdjian θα ερμηνεύει μερικές από τις πιο γνωστές του συνθέσεις, αναμειγνύοντας με αυτές ποικίλα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου.

Μαζί του θα βρίσκονται οι μουσικοί:
Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα
Γιάννης Κιριμκιρίδης στα πλήκτρα
Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά
Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο
Χάρης Λαμπράκης στο νέυ

Ώρα έναρξης 22.00 Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ
CRESCENDO THE BAND


Οι Crescendo the Band επιστρέφουν δυναμικά στην Αυλαία. Με ανανεωμένο play list και αστείρευτη ενέργεια οι Crescendo the Band μετατρέπουν τις συναυλίες τους σε ξέφρενο πάρτι όπου τα rock standards εναλλάσσονται με τα όχι και τόσο standards...

John Koutsoukelis: Vocals, Guitars
Thodoris Mastrogiannis: Vocals
Paul Logaras: Drums
George Politis: Bass
Spyros Neofytos: Lead Guitars

Ώρα έναρξης 22.30 Τιμή εισιτηρίου: 12 € (με κρασί / μπίρα)


ΣΑΒΒΑΤΟ 4 IOYNIOY
ENCARDIA


Η Αυλαία κλείνει τη φετινή σεζόν με τρεις παραμυθένιες νύχτες γιορτής, χορού και πάθους μεσογειακού, συντροφιά με τους encardia!

Για τρία Σάββατα 21, 28 Μαΐου και 4 Ιουνίου, οι encardia, ξεπερνώντας όπως πάντα τα όρια της γιορτής αλλά και των εκπλήξεων, μας καλούν σε τρεις μοναδικές βραδιές…

Ασυγκράτητοι μουσικοί και αεικίνητες χορεύτριες, τραγουδούν χορεύουν και ανασυνθέτουν μοναδικά, μουσικές και τραγούδια ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας. Με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα και νταούλια, με τραγούδια, χορούς και θρύλους του ιταλικού Νότου, οι encardia υπόσχονται τρεις εκρηκτικές νύχτες γεμάτες κέφι, χορό, συγκίνηση και ψυχή...

Από το Σάββατο 21 Μαΐου και για τρία Σάββατα, οι νύχτες στην Αυλαία γίνονται ταξίδι και το ταξίδι γιορτή!

Ώρα έναρξης 22.30 Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥΛΕΑΣ

Παρουσίαση δίσκου «Η κομμώτρια και ο θάνατος»

O συνθέτης Κώστας Δημουλέας με τη νέα του δουλειά «Η κομμώτρια και ο θάνατος» (LYRA) ανοίγει «Αυλαία» στη μουσική σκηνή του Κεραμεικού, την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Στο νέο του cd ο συνθέτης επιλέγει να μελοποιήσει ποιήματα του Ηλία Λάγιου και του Γιώργου Κοροπούλη. Ποίηση αντισυμβατική και επίκαιρη, άμεση και λυτρωτική, γίνεται μουσικό έργο και ερμηνεύεται ιδανικά από την ιέρεια της ανεξάρτητης σκηνής Σωτηρία Λεονάρδου που μας χαρίζει μερικές από τις καλύτερες, δωρικές της ερμηνείες, το Βασίλη Γισδάκη, την Παυλίνα Κατσή, τον Περικλή Μπισκίνη, τον Κώστα Μπουγιώτη και τον ίδιο το συνθέτη.

Η παρουσίαση του άλμπουμ είναι μια οπτικοακουστική περφόρμανς, με την ποίηση να ερωτοτροπεί με τις συνθέσεις του δημιουργού πάνω σε σουρεάλ, αλλά βιωματικές ερμηνείες.

www.dimouleas.com

Ώρα έναρξης 22.00  Είσοδος ελεύθερη 


ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ενα Τετραδιο Τραγουδια


Ο Στέλιος Κωνσταντίνου παρουσιάζει τους μαθητές του, στη μουσική βραδιά σύγχρονου τραγουδιού Ένα τετράδιο τραγούδια

Στο πιάνο η Χρυσάνθη Νικολοπούλου

Ώρα έναρξης 21.00 Τιμή εισιτηρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΛUNATICS


Οι Λunatics (Greek Pink Floyd Tribute Band) δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2010. Έντεκα μουσικοί επί σκηνής θα παρουσιάσουν το “The Dark Side of the Moon” και επιλογές τραγουδιών από τα “Wish you were here” και “The Wall”. Μια μοναδική βραδιά που δεν πρέπει να χάσετε...

Λευτέρης Τσακιράκης: κιθάρες, τραγούδι
Γιώργος Μάκαρης: κιθάρες, τραγούδι
Δημήτρης Κολλάρος: ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα
Γιώργος Σκορδίλης: ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Τρύφωνας: πλήκτρα, φωνητικά
Αλέξανδρος Ροσσολάτος: πλήκτρα
Άρης Παπαϊωάννου: μπάσο
Θανάσης Τσακιράκης: τύμπανα
Μαρία Γράμψα, Θέλμα Καραγιάννη, Βάσω Καριώτη: φωνητικά

Ώρα έναρξης 22.30 Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ


Μια εξαιρετική βραδιά αφιερωμένη στους τραγουδισμένους ποιητές μας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της καλής μουσικής στις 11 Ιουνίου στην Αυλαία. Θα ακουστούν τραγούδια που όλοι τραγουδήσαμε και που σφράγισαν εποχές με εικόνες και ιστορίες. Ρίτσος, Ελύτης, Σεφέρης, Καββαδίας, Γκανάς, Ελευθερίου κ.ά., σε μουσικές του Μαρκόπουλου, του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Ξαρκάκου, της Κωχ, των Ξέμπαρκων, του Ζερβουδάκη κ.ά.

Ερμηνευουν:
Μαρία Φωτίου
Γιολάντα Δαναού

Παιζουν οι μουσικοι:
Γιάννης Ανδρακάκος: πλήκτρα
Αργύρης Ντίνας: μπουζούκι

Ώρα έναρξης 22.30 Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός 2103474074 www.avlea.gr
Enhanced by Zemanta

“Natassa Mare 7tet”: Μουσικές της Μεσογείου σε ύφος Jazz

Την Πέμπτη 26 Μαΐου, ώρα 20.30 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία Jazz από το σύνολο “Natassa Mare 7tet”.

Η παράσταση περιλαμβάνει μουσικές από τις χώρες που πλαισιώνουν τη Μεσόγειο και το Αιγαίο, τραγούδια της Κάτω Σικελίας, γαλλικά, ισπανικά tangos, ελληνικά κ.ά. διασκευασμένα σε Jazz ύφος.

Η Νατάσσα Μάρε-Μουμτζίδου έχει οργανώσει, παρουσιάσει και έχει συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε διευθύντρια του Jazz Τμήματος Φωνητικής του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Με τον κιθαρίστα Jason Carter έπαιξε σε διεθνή φεστιβάλ πραγματοοιώντας και δισκογραφική δουλειά. Συνεργάζεται επίσης με το Μουσικό Τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Το μουσικό σύνολο, που συνοδεύει το τραγούδι της Natassa Mare αποτελείται από τους Φίλιππο Κωσταβέλλη – πιάνο, ακορντεόν, Αγαμέμνονα Μάρδα – κοντραμπάσο, Πέτρο Βαρζάκο – σαξόφωνο, ακορντεόν, Χρήστο Αναστασιάδη – τρομπέτα, Ιάσονα Γερεμτζέ – κρουστά και Στέλιο Μαρωνίδη – τύμπανα.

Εισιτήρια 15 ευρώ, νεανικό 5 ευρώ στο Art Shop του Μουσείου (εντός ΔΕΘ) από τις 21 Μαΐου (ΣΑ 10.00-18.00, ΚΥ 11.00-15.00, ΤΡ-ΠΕ 10.00-18.00 ΤΕ 10.00-22.00) και το βράδυ της συναυλίας στην είσοδο του Μουσείου.

Μ.Μ.Σ.Τ. Εγνατία 154 (ΔΕΘ-HELEXPO), 54636 Θεσσαλονίκη, T. 2310 240002,
T + F. 2310 240002, 2310 281467, E: mmcart@mmca.org.gr, Site: http://www.mmca.org.gr

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Φτερά και... πούπουλα για να προωθήσει το cd

Τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται σε όλα τα κανάλια και τις τηλεοπτικές εκπομπές, χορεύει, τραγουδάει και κάνει τη φιγούρα της.

Είναι η Nicole Scherzinger, πρώην μέλος του γυναικείου συγκροτήματος PussycatDolls, που κάνει  το ντεμπούτο της ως σόλο τραγουδίστρια.

Η νέα παρουσιάστρια του αμερικανικού X-Factor βρήκε λίγο χρόνο να κάνει και μια νέα φωτογράφιση, στην οποία η σέξι Nicole εμφανίζεται με μαύρα δερμάτινα, γούνα και πούπουλα.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Οι DURAN DURAN στη Θεσσαλονίκη!

Duran Duran in 1981. Clockwise from top left: ...Image via Wikipedia
Οι Duran Duran επιστρέφουν και πάλι στην Ελλάδα, την Τρίτη 26 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, γεμάτη ενέργεια, glam και '80s αναφορές που θα ξεσηκώσουν όσο κανείς άλλος το συναυλιακό κοινό. Αll you need is now, o τίτλος του πρόσφατου άλμπουμ τους, και η Θεσσαλονίκη ανταποδίδει και τους καλεί, εδώ, αυτό το καλοκαίρι για να τραγουδήσει και να χορέψει μαζί τους δυνατά!
Πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του ’80, συστήνοντας στο κοινό τους ήχους τους, μια μείξη από soul, Νευορκέζικη underground του ’70, με εμφανείς επιρροές από τον David Bowie και συγκροτήματα όπως οι Roxy Music. Έκτοτε, κατάφεραν να σκαρφαλώσουν με 14 singles στο Top 10 του UK Singles Chart και με 21 στο Billboard Hot 100, ενώ οι πωλήσεις των δίσκων τους  ξεπερνούν τα  80 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και οι εμφανίσεις τους γίνονται sold out και στις πέντε ηπείρους.

Συνεργάστηκαν με διάσημους σχεδιαστές μόδας, για να δημιουργήσουν μια ‘ακραία’ αλλά ταυτόχρονα κομψή εικόνα, που τους χάρισε πολύ σύντομα τον τίτλο των ‘’prettiest boys in rock’’.

Το πρώτο τους άλμπουμ πούλησε πάνω από 2.5 εκατομμύρια δίσκους και παρέμεινε στα charts για περισσότερες από 118 εβδομάδες με το φοβερό single “Planet Earth’’.

Και οι προκλήσεις για τους Duran Duran δεν σταματούν εκεί. Ήταν το πρώτο ποπ συγκρότημα που δημιούργησε ένα 12’’ remix του single ‘’Planet Earth’’ και έκανε αίσθηση με τα video clip που κυκλοφόρησε. Πρώτοι χρησιμοποίησαν εντυπωσιακά ειδικά εφέ και μετέτρεψαν τα βίντεο σε ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της μουσικής βιομηχανίας. Το video clip για το κομμάτι ‘’Girls on Film’’ μάλιστα, περιείχε αμφιλεγόμενο σεξουαλικό περιεχόμενο και δεν προβλήθηκε ποτέ ούτε από το MTV ούτε από το BBC.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το συγκρότημα χάνει ένα μέλος του, τον τότε τραγουδιστή , ο οποίος πίστευε ότι η πορεία του συγκροτήματος δεν θα είχε συνέχεια.  Tότε συναντούν τον Simon Le Bon και παρόλο που η συνεργασία τους ξεκίνησε στην αρχή δοκιμαστικά, η χημεία τους ήταν δυνατή και κράτησε για πολλά πολλά χρόνια!

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 οι Andy Taylor και Roger Taylor, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το συγκρότημα και όλοι πίστεψαν πως η πορεία του είχε φτάσει στο τέλος της.


Τον ίδιο Αύγουστο όμως, οι Duran Duran επανέρχονται με τον κιθαρίστα Warren Cuccurullo και σε συνεργασία με τον παραγωγό Nile Rodgers, κυκλοφορούν το άλμπουμ ‘’Notorious’’. Το άλμπουμ γίνεται πολύ-πλατινένιο και το 1988 κυκλοφορεί το άλμπουμ ‘’Big Thing’’ σημειώνοντας εξίσου μεγάλη επιτυχία. To 1990 κυκλοφορούν το άλμπουμ με τίτλο ‘’Decade’’ - ένα σχόλιο στην γεμάτη επιτυχίες δεκαετία που πέρασε.

Ακολουθούν αρκετά άλμπουμ, ανάμεσα τους και το ‘’Come Undone’’,το οποίο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές της καριέρας τους και τους χάρισε το βραβείο Ivor Novello, ενώ το ‘’Wedding Album’’ ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια σε πωλήσεις, αποκτώντας φανατικούς ‘Duranies’ σε όλο τον κόσμο.

Το 1996, ο John Taylor αποχωρεί από το συγκρότημα, το οποίο όμως συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του και κυκλοφορεί το άλμπουμ  ‘Medazzaland’ από το οποίο το κομμάτι ‘‘Electric Barbarella’’ έγινε το πρώτο τραγούδι που μπορούσε κάποιος να κατεβάσει από το internet.

To 2004, η παρέα ενώνεται και πάλι και μαζί κυκλοφορούν το άλμπουμ  ‘Astronaut’’ το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και με αφορμή αυτό, ξεκινούν με διετή περιοδεία σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας σε όλους ότι παραμένουν ισχυρή δύναμη στη μουσική βιομηχανία.

Η εποχή προχωρά και εκείνοι την ακολουθούν ξεκινώντας την συνεργασία του
με τον πολυβραβευμένο παραγωγό Timbaland.

Πρόσφατα οι Duran Duran επέστρεψαν με το 13ο studio album τους, έχοντας τον Mark Ronson στο πηδάλιο της παραγωγής. Το album με τίτλο «All You Need is Now» κυκλοφόρησε στο iTunes στις 21 Δεκεμβρίου και πήγε απευθείας μέσα σε 24 ώρες στο Νο1 σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Στις 26 Ιουλίου, θα ξεσηκώσουν και πάλι το κοινό, με τις αγαπημένες επιτυχίες τους από το παρελθόν και θα μας συστήσουν τα ολοκαίνουργια κομμάτια τους, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, πως μετά από είκοσι χρόνια καριέριας, είναι τώρα ξανά εδώ!

Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:40 ευρώ
ΕΝΑΡΞΗ: 21.00              

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Θεσσαλονίκη: Metropolis, Ticket House, Public
Αθήνα: Ticket house και ηλεκτρονικά στο Ticketservices.gr
tralala.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...