Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

BLUE MOON με Δώρο Δημοσθένους και Λουκιανό Κηλαηδόνη

Μια παράσταση που στροβιλίζεται. Απλή, ξεκάθαρη, χειροπιαστή. Σαν λάμψη στα μάτια, σαν μυρωδιά, σαν γεύση στο στόμα.
Ο Δώρος Δημοσθένους με φιλοξενούμενο τον Λουκιανό Κηλαηδόνη δίνει τη δική του παράσταση “Blue Moon”, με τραγούδια που ξεπήδησαν από μια εικόνα, κι έγιναν συναίσθημα και μνήμη… Γιατί όλα τα τραγούδια είναι ταινίες για τ΄ αυτιά ψιθυρίζει ο Tom Waits.
Κι ο Δώρος Δημοσθένους, ένας από τους καλύτερους νέους ερμηνευτές που έχουν εκτιμήσει οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συνθέτες, με ένα συνδυασμό χιούμορ, φρεσκάδας, μουσικού ενστίκτου και εκλεκτικού γούστου, στήνει μια παράσταση όπου το χτες γίνεται σήμερα. Τραγουδάει το Puttin’ on the Ritz κι από τους αστραφτερούς διαδρόμους των μιούζικαλ μέχρι το Siboney και το 2046 του Wong Kar Wai, ή το Beautiful that way από την ταινία La vita è bella , η απόσταση είναι μηδαμινή… Moon River από το Breakfast at Tiffany´s, Ausencia βαθιά βγαλμένη από το Underground, αλλά και Doors, Beatles και Marianne Faithfull...
Από την παράσταση, δεν λείπουν βέβαια ούτε τα τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο, One for the road, όπως δε λείπουν και τα τραγούδια του Δ. Λάγιου, του Ν. Κυπουργού και του Δ. Σαββόπουλου. Ή το σεργιάνι στις φαρδιές λεωφόρους του Τσιτσάνη και σε έναν κόσμο υψηλής αισθητικής και πλούσιο σε συναισθήματα, αλλά και σε σπανιόλικα βαλσάκια της Κατοχής που σατιρίζουν τις ελλείψεις κι υπόσχονται εκπλήξεις… Και μετά από όλα αυτά; Ενός λεπτού σιγή… Σαν να σβήνουν τα φώτα. Σαν φιλμ.
Στο μελωδικό αυτό ταξίδι έχει συντροφιά τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, αναμφισβήτητα, τον καλύτερο εκφραστή μιας εποχής που ακόμα νοσταλγούμε.
Τους συνοδεύουν πέντε εξαιρετικοί μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Σταύρος Καβαλιεράτος (μπάσο), Δημήτρης Παπαγγελίδης(κιθάρα), Μιγκέν Σελμάνι (βιολί). Στο ακορντεόν ο Ηρακλής Βαβάτσικας.

Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30
Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλέφωνο 77 77 77 45
Ηλεκτρονικό εισιτήριο στην ιστοσελίδα http://www.rialto.com.cy/

http://www.music.net.cy/easyconsole.cfm/page/read/n_id/6375
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...