Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Πλήρωνε η ΕΡΤ (και φυσικά ο λαός) για να βγαίνει μάγκας ο Ψινάκης !

The modern logo was introduced for the 2004 Co...Image via WikipediaΑντιδράσεις στην ανακοίνωση της ΕΡΤ  για τη Eurovision προκάλεσαν ....τηλεοπτικοί σταθμοί και μικρές δισκογραφικες εταιρίες.

Τα γεγονότα είναι κωμικοτραγικα γιατί η ΕΡΤ κόβει έναν ηθοποιό (συνεργάτη του Ψινάκη) και ένα καθιερωμένο τραγουδιστή (Γιαννη Σαββιδάκη) που δεν έχει, όμως τη στήριξη μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας που θα αναλάει και το κόστος της προώθησή του (βιντεοκλιπ και ταξίδια στο εξωτερικό).

Μέχρι πέρυσι η ΕΡΤ διέθετε σημαντικά ποσά για την EUROVISION και την πρόωθηση των καλλιτεχνών που συμμετείχαν (για να βγαίνει...μάγκας ο Ψινάκης) κάτι που φέτος και λογω της οικονομικής κρίσης δεν πρόκειται να γίνει.

Οι ενστάστεις που έγιναν από τον ηθοποιό και από τον Γιάννη Σαββιδάκη απορρίφθηκαν από την ΕΡΤ .

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΡΤ έχει ώς εξής:


"Όπως είναι γνωστό, με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η συμμετοχή της ΕΡΤ στο διαγωνισμό της Eurovision. Προς τούτο, συστήθηκε ομάδα εργασίας από υπηρεσιακούς παράγοντες με συντονίστρια – υπεύθυνη της διαδικασίας την κα Λένα Χοϊδά, Γενική Διευθύντρια Τηλεόρασης, συνεπικουρούμενη από Μέλη του Δ.Σ., από τα οποία ζητήθηκε η συνεισφορά τους στις γενικές κατευθύνσεις. Η ομάδα εργασίας, αφού αξιολόγησε όλες τις προτάσεις κατέληξε στην επιλογή συγκεκριμένων καλλιτεχνών ολοκληρώνοντας το έργο της.
Στη συνέχεια, μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση των τραγουδιών, αυτά θα αξιολογηθούν από ομάδα ειδικών και θα οδηγηθούν προς κρίση με συμμετοχή και των τηλεθεατών της ΕΡΤ. Τα ως άνω ισχύουν υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι τα τραγούδια θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.
Σε ό, τι αφορά στις ενστάσεις – αιτήσεις επανεξέτασης, που κατέθεσαν δισκογραφικές εταιρείες, η ΕΡΤ Α.Ε., αφού έλαβε γνώση του περιεχομένου τους, εξέτασε αυτές εκλαμβάνοντάς τες ως αιτήσεις θεραπείας και τις απέρριψε για τους παρακάτω λόγους:
α) Επέλεξε να απευθυνθεί σε μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες και για το λόγο αυτό προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος, που απευθυνόταν στις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες.
β) Επέλεξε να συμμετάσχει στο Διαγωνισμό με νέους, πρωτοεμφανιζόμενους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.
γ) Επέλεξε τη συμμετοχή της ΕΡΤ στο Διαγωνισμό με καλλιτέχνες, που ασχολούνται αποκλειστικά με το τραγούδι, λαμβάνοντας υπόψη της το χαρακτήρα της διοργάνωσης.
Ύστερα από τα παραπάνω, η ΕΡΤ  εμμένει στην επιλογή της για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να αξιολογήσει υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν από δισκογραφικές εταιρίες με τη μορφή ενστάσεων – αντιρρήσεων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής'.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...