Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Οι Beatles στο iTunes

SAN ANSELMO, CA - NOVEMBER 16: An announcement...Image by Getty Images via @daylife
Ύστερα από χρόνια διαφωνιών και διαβουλεύσεων, η Apple ανακοίνωσε ότι όλη η δισκογραφία των Beatles είναι πλέον διαθέσιμη για αγορά στο iTunes.

Η Apple και η δισκογραφική εταιρεία EMI συζητούσαν την προοπτική αυτή εδώ και χρόνια. Οι σχέσεις της Apple με το συγκρότημα είχαν κλονιστεί το 1978 όταν οι Beatles κατηγόρησαν την εταιρεία ότι αντέγραψε το εμπορικό της σήμα.

Τη Δευτέρα η εταιρεία ανάρτησε ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα της που έγραφε: "Αύριο είναι απλώς ακόμη μια μέρα. ...Που δεν θα ξεχάσετε ποτέ", προκαλώντας φήμες για συνεργασία τους.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, συζητήσεις μεταξύ της Apple και των μελών των Beatles και της EMI, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα αποτελούν "ορόσημο σε μια σχέση δεκαετιών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων συμβόλων έκαστος στον τομέα του".
Τα 13 άλμπουμ των θρυλικών Σκαθαριών είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση σε ψηφιακή μορφή μέσω του Cupertino. Οι φαν θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν το "Beatles Box Set" που περιέχει την πρώτη συναλία των Beatles στις ΗΠΑ, στο Washington Coliseum το 1964, στην τιμή των 149 ευρώ.
"Αγαπάμε τους Beatles και με τιμή και ενθουσιασμό τους καλωσορίζουμε στο iTunes", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Στιβ Τζομπς. "Ήταν ένας μαρκύς και γεμάτος στροφές δρόμος μέχρι να φτάσουμε εκεί. Χάρη στους Beatles και την EMI, κάνουμε πλέον πραγματικότητα ένα όνειρο που είχαμε από την έναρξη του iTunes, πριν δέκα χρόνια".
Ο Σερ Πολ Μακάρτνι δήλωσε: "Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τη μουσική των Beatles στο iTunes. Είναι φανταστικό να βλέπεις τα τραγούδια που είχαν κυκλοφορήσει αρχικά σε βινύλιο να παίρνουν τόση αγάπη στον ψηφιακό κόσμο όση και την πρώτη φορά". 
"Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που δεν θα με ρωτάνε πια πότε θα έρθουν οι Beatles στο iTunes", δήλωσε ο Ρίνγκο Σταρ.
Τα μονά άλμπουμ είναι διθέσιμα έναντι 12,99 ευρώ έκαστο, τα διπλά άλμπουμ έναντι 19,99 ευρώ και τα τραγούδια έναντι 1,29 ευρώ έκαστο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...