Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Οι Roxette για πρώτη φορά στην Αθήνα

Roxette on stage in Amsterdam (May 2009) durin...Image via WikipediaΣτη σκηνή του Terra Vibe ανεβαίνουν στις 27 Μαΐου του 2011 οι Roxette, στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας περιοδείας της διάσημης σουηδικής μπάντας έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια. Ο Περ Γκεσλ και η Μαρί Φρέντρικσον εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να τραγουδήσουν μαζί με το ελληνικό κοινό επιτυχίες που τους απογείωσαν στη δεκαετία του 1990, και να παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο που αναμένεται στις αρχές του 2011.
Ξεκινώντας από τη Ρωσία και με σταθμούς σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Μέση Ανατολή, οι Roxette θα κάνουν στάση στις 27 Μαΐου στη Μαλακάσα για να τραγουδήσουν για πρώτη φορά στους Έλληνες θαυμαστές τους. Η Μαρί Φρέντρικσον και ο Περ Γκεσλ, μετά από κάποιες περιορισμένες sold out συναυλίες το περασμένο καλοκαίρι, πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα γεμάτοι κέφι και ενθουσιασμό.
Η τελευταία φορά που οι Roxette έκαναν περιοδεία στην Ευρώπη ήταν το 2001. Ωστόσο, η τελευταία παγκόσμια περιοδεία τους έγινε το 1994-95 για την προώθηση του album Crash! Boom! Bang!.
Οι Roxette είναι μία από τις πιο επιτυχημένες «μηχανές παραγωγής επιτυχιών» στον κόσμο. Για ένα μεγάλο διάστημα της δεκαετίας του 1990 στέκονταν μεταξύ των κορυφαίων γκρουπ παγκοσμίως σε πωλήσεις και φήμη, λανσάροντας ένα απλό ωστόσο καθηλωτικό μείγμα ποπ, δυναμικής μπαλάντας και dance μουσικής, με επιρροές όπως δηλώνουν οι ίδιοι που κυμαίνονται από Beatles και Blondie έως Τζόνι Μίτσελ και Αρίθα Φράνκλιν.
Η μεγάλη επιτυχία ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με το τραγούδι The Look από το άλμπουμ Look Sharp!. Στη συνέχεια το συγκρότημα κυκλοφόρησε αλμπουμ και σινγκλ σε ολόκληρο τον κόσμο, που περιείχαν τραγούδια που έγιναν τεράστια επιτυχία, όπως It Must Have Been Love, Listen To Your Heart, Joyride, How Do You Do, Fading Like A Flower, Dressed For Success, Spending my Time, Sleeping in My Car καιWish I Could Fly.
Οι Roxette έχουν πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια άλμπουμ και τα τραγούδια-ορόσημο Listen To Your Heart και It Must Have Been Love έχουν παίξει μόνο στο ραδιόφωνο των ΗΠΑ πάνω από τέσσερις εκατομμύρια φορές το καθένα. Για μια περίοδο τεσσάρων χρόνων στη δεκαετία του ’90 δεν έφυγαν ποτέ από τον πίνακα των 100 πιο hot τραγουδιών του Billboard.
«Εάν με ρωτούσατε πριν δυο χρόνια, αν θα γινόταν ποτέ ξανά μία νέα περιοδεία των Roxette, θα είχα πάρα πολύ γρήγορα απαντήσει όχι» λέει ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης Περ Γκεσλ. «Γνωρίζοντας τι πέρασε η Μαρί καθώς ανάρρωνε από τη σοβαρή ασθένεια που είχε, αυτό δεν είναι μόνο απίστευτο, μου φαίνεται σχεδόν μαγικό. Θα είναι υπέροχο να ξανασυναντήσουμε το κοινό μας στον Πλανήτη Γη» δηλώνει.
Το σουηδικό συγκρότημα «σίγησε» το 2001 όταν η Μαρί Φρέντρισκον διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου, λίγο αφότου το γκρουπ είχε ολοκληρώσει τον ευρωπαϊκό κύκλο συναυλιών Room Service Tour.
Ο Περ ακολούθησε σόλο καριέρα με ρεκόρ πωλήσεων στη Σουηδία και σειρά συναυλιών. «Λαχταρούσα και ήλπιζα για αυτήν την περιοδεία από το 2002. Με κάνει απίστευτα χαρούμενη το γεγονός ότι θα συναντήσουμε ξανά τους θαυμαστές μας σε ολόκληρο τον κόσμο» λέει η Marie.
Υπάρχει όμως και μία ακόμη έκπληξη περιμένει τους θαυμαστές των Roxette. Το γκρουπ ετοιμάζει ήδη το νέο του άλμπουμ, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραγωγής σε studio της Νέας Υόρκης και θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του νέου έτους.
Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία των Roxette αρχίζει την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί.
600 εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 35 ευρώ, τα επόμενα εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 40 ευρώ. Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα είναι 45 ευρώ. Η τιμή των εισιτηρίων της διακεκριμένης θέσης είναι 60 ευρώ.
Σημεία προπώλησης: Ticket House
Αθήνα: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210-3608366
Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310-264880
Online: www.ticketpro.gr |www.tickethouse.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...