Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις συναυλίες στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, στην Πειραιώς

Τρεις ξεχωριστές συναυλίες, με τη Νατάσσα Μποφίλιου, τον Γιάννη Κότσιρα και τον Διονύση Σαββόπουλο, διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη, από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου, στο αίθριο του κτιρίου της οδού Πειραιώς.

Η αναζήτηση των αναγκαίων πόρων είναι εναγώνια προτεραιότητα του Μουσείου Μπενάκη, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και οι τρεις συναυλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα Στήριξης του Μουσείου. Το κόστος της εκδήλωσης καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστική.

Οι συναυλίες ξεκινούν με τη Νατάσσα Μποφίλιου, (2/10) να τραγουδά «Έρχονται οι Μέρες του Φωτός», δημιουργώντας ένα νέο σύνθημα για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας.

Στις 3/10, ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζει μία μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο «On the road», με επιλογές από δικά του -γνωστά και «άγνωστα»- αγαπημένα τραγούδια, αλλά και της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας, μαζί με τη Σαββέρια Μαργιολά, μια καινούργια φωνή με γνήσια λαϊκά ηχοχρώματα.

Το τριήμερο των συναυλιών κλείνει στις 4/10 ο Διονύσης Σαββόπουλος, στη μουσική παράσταση «Ο Πολιτευτής. Μουσικοπολιτικά και άλλα», με μουσικές δημιουργίες από τα 40 χρόνια της σαββοπουλικής τραγουδοποιϊας.

«Στόχος του προγράμματος Στήριξης του Μουσείου Μπενάκη», τονίζει σε ανακοίνωσή του, «είναι να φέρει κοντά τούς ανθρώπους που νοιάζονται ουσιαστικά για το Μουσείο, αλλά και για τον Πολιτισμό στη χώρα μας, δημιουργώντας μία αμφίδρομη σχέση προσφοράς. Να ενεργοποιηθούν, με άλλα λόγια, οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και να ενωθούν δυνάμεις προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό ένα Μουσείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...