Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΑΡ - Γ. Κυρίτσης: Ο Μιχάλης Μενιδιάτης σφράγισε μια ολόκληρη εποχή

Δήλωση του βουλευτή Τρικάλων και υπεύθυνου του Τομέα Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργου Κυρίτση για το θάνατο του Μιχάλη Μενιδιάτη.

Με μεγάλη συγκίνηση και λύπη πληροφορηθήκαμε την είδηση για τον θάνατο του σπουδαίου μας λαϊκού τραγουδιστή, του Μιχάλη Μενιδιάτη.

Στην πίκρα μας για την απώλεια του Δημήτρη Μητροπάνου έρχεται τώρα να προστεθεί και η απώλεια ενός από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του λαϊκού μας τραγουδιού.

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης σφράγισε μια ολόκληρη εποχή με την παράξενη και τόσο ζεστή και ανθρώπινη φωνή του και την ανεπανάληπτη ερμηνεία του.

Συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους συνθέτες του λαϊκού μας τραγουδιού, όπως τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Άκη Πάνου, τον Μανώλη Χιώτη και τον Απόστολο Καλδάρα. Μαζί έδωσαν στον λαό μας μελωδίες και τραγούδια γεμάτα συναίσθημα που μιλούσαν στην καρδιά του και του έδιναν κουράγιο. Αξέχαστες θα μας μείνουν οι επιτυχίες τους, όπως «Μην περιμένεις πια», «Περιφρόνα με, γλυκιά μου», «Λίγο- λίγο θα με συνηθίσεις», «Πετραδάκι - πετραδάκι».

Αποκορύφωμα του εύρους της σπουδαίας του ερμηνευτικής δεινότητας υπήρξε το τραγούδι «Λαϊκός τραγουδιστής» του Διονύση Σαββόπουλου για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Happy Day».

Ανεπούλωτο τραύμα η «φυγή» του.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στα παιδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...