Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η Marianne Faithfull στην Ελλάδα

Picture of singer Marianne FaithfullImage via Wikipedia
Η Marianne Faithfull έρχεται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες η μία εκ των οποίων θα γίνει την Τρίτη 7 Ιουνίου στην Αθήνα και την Παρασκευή  10 Ιουνίου στη Ρόδο.

Λόγω  του ήδη μεγάλου ενδιαφέροντος  του κόσμου, ως τόπος διεξαγωγής επιλέχθηκε το Αρχαίο Στάδιο Ρόδου, το οποίο, έπειτα απο αρκετά χρόνια φιλοξενεί και πάλι στους χώρους του μουσική εκδήλωση.

Η ζωή της υπήρξε η επιτομή του rock. Είχε απ’ όλα. Ομορφιά, λάμψη, περιπέτεια, έρωτα, καταχρήσεις, μικρές καταστροφές, μεγάλες περιόδους θλίψης, απόπειρες αυτοκτονίας, συχνές βουτιές στο σκοτάδι αλλά και φωτεινές στιγμές δημιουργίας.

Πάντα μέσα από τη μουσική και την Τέχνη, η Marianne Faithfull, το παράξενο και ταυτόχρονα εξωπραγματικά όμορφο κορίτσι του Μικ Τζάγκερ, που γρήγορα εξελίχθηκε σε αυτόφωτη δημιουργό, πέρασε δύσκολα και μετά, σαν το φοίνικα που ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του, ξανασηκώθηκε στα πόδια της και διεκδίκησε τη χαρά της ζωής.

Για να φτάσει σήμερα να θεωρείται ανάμεσα στους λίγους της rock που κατάφεραν να επανεφεύρουν τον εαυτό τους με τόσο ουσιαστικό τρόπο, έχοντας πριν βιώσει όλα τα πάθη της ανθρώπινης ζωής.

Mετά από δεκαετίες στο τραγούδι, μερικές μεγάλες επιτυχίες που της εξασφάλισαν μια θέση στο πάνθεον της rock και την ενασχόλησή της με το γράψιμο, το θέατρο και το σινεμά, η Marianne Faithfull κυκλοφόρησε πρόσφατα το 23ο σόλο άλμπουμ της, που ηχογραφήθηκε στη Νέα Ορλεάνη και τιτλοφορείται ‘Horses And High Heels’.

“Η συμβατική ευτυχία δεν μου ταιριάζει, ξέρετε” λέει η ίδια. “Πρόκειται όμως για ένα πολύ χαρούμενο άλμπουμ. Δεν νιώθω πια κατάθλιψη. Και πιστεύω ότι όλα όσα έχω ζήσει άξιζαν τον κόπο. Πέρασα λίγο δύσκολα τότε στα 70s αλλά τελικά νομίζω ότι τα πάντα μέχρι τώρα ήταν υπέροχα. Υποθέτω λοιπόν ότι το άλμπουμ αυτό είναι κάτι σαν κατόρθωμα. Έχω υπάρξει απίστευτα τυχερή, μην νομίζετε πως δεν το γνωρίζω. Νιώθω τόσο ευγνώμων που μπορώ ακόμη να γράφω τραγούδια και να εκφράζω το συναίσθημά μου μέσω της μουσικής. Και το καλύτερο όλων είναι το ότι συνεργάζομαι με εξαιρετικούς ανθρώπους. Αυτό μου δίνει έμπνευση.”

Το παρόν για τη Marianne φαίνεται να είναι πιο δραστήριο από ποτέ: το 2011, ανάμεσα σε άλλα, περιοδεύει ανά τον κόσμο, κάνοντας άλλωστε στάση στην Ελλάδα για δύο συναυλίες η μία εκ των οποίων θα γίνει στις 10 Ιουνίου στη Ρόδο.

“Αυτόν τον καιρό δεν σταματώ ποτέ να δουλεύω. Γιατί μπορώ να το κάνω. Είμαι υγιής. Και αγαπώ τη δουλειά, πιστεύω πως μου κάνει καλό. Είμαι πολύ χαρούμενη και περνάω πολύ καλά. Νομίζω πως τα χειρότερα πέρασαν. Καιρός ήταν, έτσι δεν είναι;”

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ , Τρίτη 7 Ιουνίου 2011, ώρα έναρξης: 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (€) Προπώληση Α Ζώνη: 45€Β Ζώνη: 35€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

(*) Οι αγορές τηλεφωνικά και online περιλαμβάνουν πρόσθετη χρέωση υπηρεσίας 2€ ανα εισιτήριο.

ΡΟΔΟΣ - Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, Είσοδος 8:30 μ.μ  Έναρξη Συναυλίας 9:30 μ.μ
Τιμή  Εισιτηρίου: Προπώληση/Φοιτητικό: 25€, Στην Είσοδο: 30€
Διοργάνωση: Δημήτρης Μίχαλος/Fantasia Productions 
Υπό την  αιγίδα του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου. Στήριξη Ένωση  Ξενοδόχων Ρόδου και Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου   http://www.agerifm.gr 
Σημεία  Προπώλησης: 
Προπώληση Ρόδου: ΣΟΥΗΔΙΚΟ – COLORADO, AFISORAMA, ΚΟΥΚΟΣ, ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
Δισκοπωλεία: ΧΑΡΙΤΟΣ X-MUSICLAND, MANUEL MUSIC CENTER
Ιαλυσός: «ΔΟΥΚΑΣ» Mini Market / Press Point
Αφάντου: «Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ»
Σορωνή: Βιβλιοπωλείο Σορωνής
Αρχάγγελος: Δισκοπωλείο ΚΑΖΑΚΟΣ
Κρεμαστή: Βιβλιοχαρτοπωλείο Κων/νου Μαριάννα –Γιαννίκη
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...