Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Τριάντα τρία χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του «Βασιλιά»

Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου, από το θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ. Όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν στη Γκρέισλαντ για να τιμήσουν τη μνήμη του «Βασιλιά».

Άνθρωποι από διάφορες αμερικανικές πολιτείες πολιτείες ταξίδεψαν μέχρι το Μέμφις του Τενεσί για να λάβουν μέρος στις καθιερωμένες εκδηλώσεις.

Θαυμαστές και θαυμάστριες του Έλβις Πρίσλεϊ, με κεριά και φωτογραφίες του στα χέρια, μετείχαν στην ολονυχτία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, αλλά και στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν τη Δευτέρα.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε στη Γκρέισλαντ το 1977, σε ηλικία 42 ετών, από καρδιακή αρρυθμία, εξαιτίας της χρήσης φαρμάκων.

Στη διάρκεια της καριέρας του γνώρισε τη δόξα και τον θαυμασμό όσο λίγοι καλλιτέχνες. Από το 1956 ώς το 1977 κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ, κέρδισε τρία Γκράμι (είχε 14 υποψηφιότητες), ενώ πρωταγωνίστησε και σε περισσότερες από 30 κινηματογραφικές ταινίες.

Ακόμα και σήμερα, οι δίσκοι του εξακολουθούν να σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων σε όλο τον κόσμο.

Το 1967 παντρεύτηκε την Πρισίλα Μπολιέ, με την οποία απέκτησε μία κόρη, τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ. Ο γάμος του απασχόλησε πολλές τα μέσα ενημέρωσης. Χώρισαν το 1972.

Η Γκρέισλαντ πέρασε στην κυριότητά του το 1957 έναντι 102.500 δολαρίων. Εκεί πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του, τους γονείς του και τη γιαγιά του, Μίνι Μέι.

Εκτός από το μνήμα του Έλβις Πρίσλεϊ, στη Γκρέισλαντ έχουν ταφεί οι γονείς του και η Μίνι Μέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...