Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συναυλία:Σονάτες της Μεσογείου για Κιθάρα


Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American Education Center παρουσιάζει την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, στις 20.30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Mασσαλίας 22, 10680, Κολωνάκι) τον κιθαρίστα Νίκο Ζάρκο με το πρόγραμμα Σονάτες της Μεσογείου για Κιθάρα.

Η συναυλία περιλαμβάνει σε πρώτη παρουσίαση τα αφιερωμένα στον Νίκο Ζάρκο έργα Σονάτα για Κιθάρα (2012) του συνθέτη και μαέστρου Θόδωρου Αντωνίου (γ. 1935) και Σονάτα για Κιθάρα «Οι Τέσσερις Σιωπές» (2011) του συνθέτη και καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Χρήστου Σαμαρά (γ. 1956), καθώς και τη Sonata del Guadalquivir (2004) του Ιταλού συνθέτη και μουσικολόγου Angelo Gilardino (γ. 1941).

Η μεσογειακή φλέβα που ρέει κατά μήκος των ηχητικών τοπίων του προγράμματος Σονάτες της Μεσογείου για Κιθάρα παρέχει τη μαγνητική δύναμη που ενώνει τα τρία μουσικά έργα.

Ο Νίκος Ζάρκος ξεκίνησε τις σπουδές κλασικής κιθάρας σε ηλικία 8 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και απέκτησε το Δίπλωμά του από την τάξη του Στέλιου Μούστου στο Θουκυδίδειο Ωδείο Αλίμου. Αποφοίτησε με τον τίτλο  Bachelor of Music στο Guildhall School of Music & Drama του Λονδίνου και από τη Μουσική Ακαδημία της Νυρεμβέργης/Augsburg με τους τίτλους Diplommusiker (K.A.) και Meisterklassendiplom, ενώ έχει μαθητεύσει σε σεμινάρια της παγκόσμιας κιθαριστικής ελίτ.
Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησε σε cd η πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο Ελληνική Μουσική του 21ου αιώνα για Κιθάρα (Subways Music) και ταυτόχρονα, επιμελήθηκε την έκδοση του έργου Fantasia in Μemoriam του Θόδωρου Αντωνίου στις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας. Συνεργάζεται με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών παρουσιάζοντας το 2011 το πρόγραμμα Γυναικεία Γραφή για Κιθάρα, το 2012 το πρόγραμμα Ελληνική Μουσική για Κιθάρα και το 2013 τις Σονάτες της Μεσογείου.  Από το 2002 εμφανίζεται τακτικά με τον τσελίστα Αστέριο Πούφτη και το 2005 κέρδισε το 1ο Βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας με τον τσελίστα Άγγελο Λιακάκη. Έχει εμφανιστεί, επίσης, ως μέλος του Ελληνικού Κιθαριστικού Συνόλου. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα και είναι ο επίσημος εκπρόσωπος των χορδών Hannabach στην Ελλάδα.

        Εκδήλωση Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, 20.30
        Είσοδος ελεύθερη
        Διεύθυνση Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
        Πληροφορίες  Ήρα Παπαδοπούλου (210 3680052 ) , ipapadopoulou@hau.gr, www.hau.gr/culture, Νίκος Ζάρκος - www.nikoszarkos.com, Ένωση Ελλήνων Μουσουργών - www.eem.org.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...