Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στο γιατρό του Μάικλ Τζάκσον

Melissa Gomez Michael Jackson
Image by familymwr via Flickr
Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε την Τρίτη ο προσωπικός γιατρός του Μάικ Τζάκσον, ο Κόνραντ Μάρεϊ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Λος Αντζελες για το θάνατο του «βασιλιά της ποπ» το 2009.

Ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση αρνήθηκε να αφήσει ελεύθερο με αναστολή τον Δρ. Μάρεϊ. «Δεν έχει επιδείξει καμία μεταμέλεια», είπε ο δικαστής Μάικλ Πάστορ ανακοινώνοντας την ποινή.


H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πλησιάζει η δικαίωση του Γιώργου Δασκαλάκη

Πρόκειται για το όνειρο κάθε καλλιτέχνη. Να κυκλοφορήσει μια δισκογραφική δουλειά που θα περιλαμβάνει, ποιότητα σε στίχους και μουσική, σουξέ και να συζητηθεί.

Μπορεί όλο το καλοκαίρι να ακούγαμε στα ραδιόφωνα το «Έλα μου γέλα μου» και το «Τι μου θύμισες» χωρίς να γνωρίζουμε το ποιος τα λέει, η ώρα όμως του Γιώργου Δασκαλάκη να αποκαλυφτεί ήρθε! Μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και εμποδίων την περίοδο των γιορτών αναμένεται να κυκλοφορήσει το ολοκαίνουργιο cd του από την MBI καθώς και από γνωστό εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό!

Όσοι έχουν ήδη ακούσει τα 12 τραγούδια που ερμηνεύει ο Ροδίτης καλλιτέχνης, παραμιλάνε για την καταπληκτική δουλειά που έχει γίνει. Είναι αυτονόητο γιατί το υπογράφει ως παραγωγός η Εύη Δρούτσα ενώ του εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους οι μετρ του ελληνικού πενταγράμμου Αλέκος Χρυσοβέργης- Σπύρος Γιατράς και Εύη Δρούτσα- Βαγγέλης Τούντας, επενδύοντας στην φωνή του Γιώργου. Καλή επιτυχία με «Έλα μου γέλα μου»!

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Έφυγε ο μεγάλος συνθέτης και δάσκαλος Αργύρης Κουνάδης

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, ο 87χρονος συνθέτης, μαέστρος, πιανίστας και δάσκαλος Αργύρης Κουνάδης, έφυγε από την ζωή την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στην πόλη Φράιμπουργκ της Γερμανίας, όπου και διέμενε.

Ο Κουνάδης, σημαίνουσα προσωπικότητα των σύγχρονων ελληνικών μελωδιών και δάσκαλος διαπρεπών μουσικών, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Φεβρουάριο του 1924.

Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητές τους Δημ. Μακρή και Σπ. Φαραντάτο, λαμβάνοντας δίπλωμα πιάνου το 1952, ενώ το 1956 πήρε δίπλωμα σύνθεσης από το Ελληνικό Ωδείο, όπου σπούδασε με καθηγητή τον Γ. Παπαϊωάννου.

Από το 1950 συνεργάστηκε με το Ελληνικό Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου, με τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη. Το 1951 ερμήνευσε με την Κρατική Ορχήστρα, σε πρώτη ελληνική εκτέλεση, το κοντσέρτο για πιάνο του Χατσατουριάν και άρχισε να γράφει τις πρώτες του συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Συγκαταλέγεται στους πρώτους Έλληνες συνθέτες που ενδιαφέρθηκαν για το ρεμπέτικο. Το ρεμπέτικο μαζί με τη μουσική των Μπάρτοκ και Στραβίνσκι επηρέασαν βαθιά τα πρώτα έργα του, της περιόδου 1949 - 1957, τα περισσότερα από τα οποία, αργότερα, αποκήρυξε.
H  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Zante Dilemma: Γεφυρώνουν τη νοσταλγία του παλιού με τη μελαγχολία του νέου.

Οι Zante Dilemma στη νέα τους δουλειά, με τίτλο "Zante Dilemma", έπειτα από πολύ καιρό αλλάζουν σελίδα και έρχονται να μας ξαφνιάσουν με νέες μουσικές ιδέες που ακροβατούν ανάμεσα σε μπαλάντες που ακούσαμε με κακό σήμα στο παλιό ραδιόφωνο της γιαγιάς και στον ήχο της βροχής πάνω σε παλιές λαμαρίνες της αποθήκης του ποιητή της γειτονιάς μας.

Στη νέα τους αυτή παραγωγή γίνεται με απόλυτη ακρίβεια μια βιωματική αναπαράσταση του δημιουργού στα τραγούδια "Όταν θα ψάχνεις να με βρεις","Χριστίνα" και "Μη φοβάσαι".

Oι διαχρονικές μελωδίες "Supergirl","Ζηλεύει η νύχτα" και "I Like Chopin" έρχονται να συμπληρώσουν τα κενά στις αναμνήσεις του παρελθόντος ή του μέλλοντος και να γεφυρώσουν τη νοσταλγία του παλιού με τη μελαγχολία του νέου.

Στο τραγούδι "Μια καρδιά για σένανε" η φωνή του Φίλιππου Νικολάου έρχεται να κατευνάσει τις ροκ εντάσεις και να δώσει μια άλλη διάσταση σε αυτή την ιστορική μελωδία. Το "Born again" σφραγίζει το τέλος μιας διλημματικής εποχής, όπου οι Zante Dilemma πιστοί στο κοινό τους σε Ελλάδα και εξωτερικό ανανεώνουν τους ήχους και τιμούν εκείνους που συμπορεύτηκαν μαζί τους στα εύκολα και στα δύσκολα, στα απλά και στα σύνθετα.

Ρεσιτάλ Πιάνου του Π.ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΥ

Την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 το βράδυ στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί ένα ρεσιτάλ πιάνου στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο συνεχίζει για 6η χρονιά τις μουσικές του εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη.

Θα εμφανιστεί ο διακεκριμένος πιανίστας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ, ένα νέο αστέρι της “Ρωσικής πιανιστικής σχολής”, σε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έργα των Alexander N. SCRIABIN, Nikolai K. MEDTNER, Muzio CLEMENTI και Charles V. ALKAN.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1982 στη Βέροια. Πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου από τον πατέρα του, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2000 συνέχισε ως μαθητής του διάσημου Ρώσου πιανίστα Nikolai Petrov (ο οποίος διέκρινε στον 16-χρονο Παναγιώτη μια “πιανιστική ιδιοφυία”) στο Κονσερβατόριο “Tchaikovsky” της Μόσχας, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2006.

Με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει 15 προγράμματα ρεσιτάλ και 30 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα (μεταξύ άλλων και όλα τα κοντσέρτα του Rachmaninov), έχει εμφανιστεί σε διάφορες χώρες όπως Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Κροατία, Ρουμανία και ΗΠΑ.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως το φεστιβάλ Αθηνών, το φεστιβάλ “Μουσικό Κρεμλίνο” της Μόσχας, το φεστιβάλ Ναυπλίου και το “English Music Festival”, όπου παρουσίασε έργα του Άγγλου Josef Holbrooke για πρώτη φορά στην πιανιστική ιστορία. Το 2002 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το 1ο φεστιβάλ Arensky της Μόσχας στο εξωτερικό με συναυλίες στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ το 2004, 2005 και 2006 ήταν ένας από τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες του διεθνούς φεστιβάλ της Μάλτας.

Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει ήδη 6 CD, το πρώτο από τα οποία περιλαμβάνει την 1η παγκόσμια εκτέλεση του κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα του Pavel Pabst που κυκλοφορεί στην Cameo Classics και έγινε ηχογράφηση του μήνα στο Music Web International, ενώ ο δίσκος του με έργα Holbrooke (αρ.1), τα οποία ηχογραφήθηκαν για πρώτη φορά, έλαβε εξαιρετικές κριτικές ακόμη και από το περιοδικό Gramophone.

Εισιτήρια προς 10 ευρώ (νεανικό 5 ευρώ) θα προπωλούνται από την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 στο πωλητήριο του ΜΜΣΤ (ώρες Μουσείου) και το βράδυ πριν από την εκδήλωση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ-HELEXPO), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.: 2310 240002 , 2310 281212 Τ + F: 2310 281567
E: mmcart@mmca.org.gr Site: http://www.mmca.org.gr

Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ «Τα διαλεγμένα του έρωτα και της αγάπης»

Greek composer Mimis Plessas during the openin...
Image via Wikipedia
Μαζί του  στο τραγούδι ο Σπύρος Κλείσσας και η Εύη Καπάταη 
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Διεθνώς διακεκριμένος  ο Μίμης Πλέσσας σε όλα τα είδη του ελληνικού τραγουδιού που  τόσα χρόνια υπηρετεί, με τη γνωστή του  ευαισθησία αλλά και την δεξιοτεχνική του ωριμότητα θα μας προσφέρει δυο ξεχωριστές βραδιές την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 στις 9.00μμ στην art gallery café, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ, ΒΟΥΛΑ, 16673    210 8958866. Εισιτήριο €20 χωρίς ποτό. 
Ο ζεστός και  μικρός χώρος της Art Gallery Café, η αγάπη που έδειξε ο κόσμος στις προηγούμενες εμφανίσεις του, έκαναν τον Μίμη Πλέσσα να μας προσφέρει και φέτος δύο αξέχαστες μουσικές παραστάσεις.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

«Zήτω τα λαϊκά κορίτσια!»

To  ΝΤΕΜΟΝΤΕΡΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ παρουσιάζει μιά ξεκαρδιστική μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: «Zήτω τα λαϊκά κορίτσια!»

Γιατί μόνο οι σοβαροί έχουν χιούμορ…

Απο 28/11 και κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ στις 21.00..

Παιζοτραγουδούν:T
Γεράσιμος ΓΕΝΝΑΤΑΣ, Παντελής ΑΜΠΑΖΗΣ, Γιάννης ΜΠΟΣΤαντζόγλου, Σίλας ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Τραγούδια για κοντούς, καμένες από κοντό, "πολύ ωραίους", έχοντες και κατέχοντες ρετιρέ, για λαϊκά κορίτσια, για αγόρια με κοιλίτσα, για Καραγκιόζηδες, καραγκιοζάκους και καραγκιόζαρους, για όσους δε δουλεύουν, μποέμ εκ πεποιθήσεως, κυρά-Μαρίες, ρομαντικούς δειπνιστές, λάτρεις των εκδρομών και της κομψής αλητείας, πεθερόπληκτους, Λούλες, δίμετρες Ρωσίδες, καμένους από Ρωσίδα, "βούρτσες", νταρντάνες με φουστανάκια με δαντέλα, μπουζουκομάχους, μπουζουκοβόρους, ζαμανφουτίστες, σοκολατολάγνους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις…

Τραγούδια με χαμόγελο για όλη την οικογένεια. Κωμικές πρόζες & σπαραξικάρδιες ατάκες. Πικάντικα σχόλια για τα λαϊκά κορίτσια και τ’ αγόρια με κοιλίτσα. Αφιέρωμα στη βλακεία που τελικά είναι ανίκητη. Τραγούδια χιουμοριστικά και εύθυμα. Παντελώς χειροποίητα. Για να σκάσει επιτέλους το πικραμένο χείλι του πελάτη… Γιατί αυτή η ρημάδα η κρίση, μόνο με χιούμορ, χαρά και χαμόγελο παλεύεται!

Ελαφρά τραγούδια & βαριά λαϊκά, με jazz διάθεση & rock άποψη!

Μεικτό θέαμα βασισμένο σε τραγούδια και κείμενα με θέμα τα λαϊκά κορίτσια της διπλανής πόρτας. Μουσική παράσταση γένους θηλυκού, με πρόζες, μουσικές,

τραγούδια, ποτό και τσιγάρο! Χαρούμενα, χιουμοριστικά, χειροποίητα,

παντελώς ντεμοντέρνα.

Μη χάσετε την παράστασή μας!

Τέσσερα όμορφα κορίτσια, τρία όμορφα φορέματα…

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!

Ο μποέμ τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής, έχει κέφια! Μετά από τέσσερεις προσωπικούς δίσκους και σχεδόν δέκα χρόνια στο σανίδι, ενώνει τις δυνάμεις του με τρεις εξαιρετικούς «σανιδοφάγους» φίλους ηθοποιούς. Τον χαρισματικό Γεράσιμο Γεννατά, τον χειμαρώδη Γιάννη Μποσταντζόγλου και τον καυστικό «όρθιο κωμικό» Σίλα Σεραφείμ.

Ο πληθωρικός Παντελής, με την σκωπτική πένα και το διονυσιακό μπρίο επί σκηνής, υποδέχεται στο πάλκο το Γεράσιμο, το Σίλα και το Γιάννη.

Μαζί παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, πειράζουν τα λαϊκά κορίτσια, αστειεύονται με το κοινό και σκορπίζουν απλόχερα γέλιο, τραγούδι και χαρά. Η Svetlana, το κανένα έλεος για τους κοντούς, η σοκολάτα, ο μπουζουκομάχος, η Μίτση, η Ταγκανίκα, το δε δουλεύω, το ζαμανφού, η εκδρομή, το ζήτω τα λαϊκά κορίτσια, μπερδεύονται γλυκά με το σκυλάκι το κανίς, το μπισκοτάκι, τη νήσο των Αζορών, το δελφινοκόριτσο, το υπάρχει και κάτι, το do you like the Greece, το τουμπουζά, τη σουσουράδα, τον τσολιά, το βρεκεκεξ, το Πεκίνο, το ντιρλαντά και τόσα άλλα αξέχαστα τραγούδια μιας άλλης εποχής που σε πείσμα κάποιων είναι ακόμα εδώ και μοσχοβολούν Ελλάδα!

Ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Σίλας Σεραφείμ και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου σε high spirits! Συμφωνούν και επαυξάνουν με το πνεύμα της παράστασης. Ο εκφραστικός, πνευματώδης Γεράσιμος, ο ανατρεπτικός stand-up comedian Σίλας και ο καταιγιστικός αλλά τρυφερός Μποστ, μαζί με τον Παντελή επί σκηνής δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Γέλια και τραγούδια κάνουν ντου από παντού. Όποιος δεν σιγοτραγουδήσει και δεν γελάσει με την καρδιά του παίρνει πίσω τα λεφτά του! Εξάλλου «λεφτά υπάρχουν…» ΓΑΠ και κάτω!

Παιζοτραγουδά και χορεύει ο θρυλικός θηλυκός θίασος
«ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!»
Μπέτυ Αποστόλου, Κωνσταντίνα Γκόρου,Αλεξάνδρα Πιττέρη, Στεφανία Φιλιάδη

Backing band «Ανωτάτη Ζαμπετική»
Τάσος Δράμπαλης –τρομπέτα/κορνέτα
Λάκης Αργυριάδης –μπουζούκι/μαντολίνο
Θανάσης Τσαουσέλης –πιάνο
Δημήτρης Χριστοδούλου –τύμπανα
Κώστας Καραγιάννης –σαξόφωνο/κρουστά/ακκορντεόν/ενορχήστρωση
Σκηνικά-κοστούμια: Τέλης Άλλος
Ιδέα-κείμενα-σκηνοθεσία-τραγούδια παράστασης-μουσική επιμέλεια: Παντελής Αμπαζής

Από Δευτέρα 28/11 και κάθε Δευτέρα  στο Variete του πολυχώρου πολιτισμού Badminton

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 15€
Φοιτητικό:  10€
Enhanced by Zemanta

ΞΑΝΘΗ -Σώθηκε το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις

Manos Hadjidakis
Cover of Manos Hadjidakis
Η αναστήλωση του σπιτιού όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της χώρας μας, ο Μάνος Χατζιδάκις, θα ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013» μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρη Γιαννακίδη.
 
 Το κτίριο, το οποίο έχει μείνει γνωστό στους κατοίκους της Ξάνθης ως φρουραρχείο, θα μετατραπεί σε πολυχώρο τέχνης και σκέψης που θα φέρει το όνομα του μουσικοσυνθέτη.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.170.363,15 ευρώ, ενώ δικαιούχος του είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και η διάρκεια υλοποίησης του 46 μήνες.
 

ΟΙ ΑΡΜΟΣ « Τούτες τις μέρες…», ΣΤΟ «ΚΑΦΕΘΕΑΤΡΟ»

Το ανερχόμενο συγκρότημα «Αρμός» από την Κρήτη, έχοντας μέχρι σήμερα αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για τους δύο δίσκους του «Αμόνι και Νερό» και «Άνεμοι και Παλίρροιες» (σε στίχους Γιώργου Λεκάκη, κ.ά.), αλλά και έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες από τις συνεργασίες του με τους Θάνο Μικρούτσικο, Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα, Λιζέτα Καλημέρη, Χρήστο Θηβαίο και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες, εμφανίζεται στην μουσική σκηνή «ΚΑΦΕΘΕΑΤΡΟ» της οδού Κοδριγκτώνος 2 (στην Κυψέλη), έναν χώρο στο κέντρο της Αθήνας από τον όποιο τις δύο τελευταίες δεκαετίες πέρασαν πολλά μουσικά συγκροτήματα που μετέπειτα διαμόρφωσαν την ελληνική μουσική σκηνή.

Οι «Αρμός» θα παρουσιασθούν για έξι βραδιές (τρία Παρασκευοσάββατα) με τίτλο εμφανίσεων «Τούτες τις μέρες…». Μαζί τους στα πνευστά, ο πολύ αξιόλογος μουσικός Κυριάκος Καραμπερόπουλος.

Παρ 25- Σαβ 26 Νοεμβρίου
Παρ 2 - Σαβ 3 Δεκεμβρίου
Παρ 9- Σαβ 10 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 10 Ευρώ  ( Θα σερβίρεται ρακή, ρακόμελο και κρασί σε χαμηλές τιμές).
Τηλ. Κρατήσεων: 6944947379

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κώστας Παπαδόπουλος και Μάριος Κώστογλου στο Μαύρο Κουτί

Το Μαύρο Κουτί σε συνεργασία με την Μελάνυθρο, διοργανώνει, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου μετά τις 22:00, στον ηχομονωμένο χώρο της Μελάνυθρος, Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο, μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά με δύο από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελλάδας με αμέτρητες
συνεργασίες με τους κορυφαίους συνθέτες και τραγουδιστέςκαι με χιλιάδες ηχογραφήσεις από τη δεκαετία του ΄50 ως σήμερα.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κοκκινιά (Νίκαια Αττικής) το 1937.Με τη διαρκή παρουσία του στη μουσική μας σκηνή εδώ και πενήντα πέντε χρόνια,καταξιώθηκε ως ο μεγαλύτερος σολίστας όλων των εποχών στο μπουζούκι.

Συνεργάστηκε με τους σπουδαιότερους παλαιούς λαϊκούς δημιουργούς(
Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Δημήτρη Γκόγκο (Μπαγιαντέρα),Απόστολο Καλδάρα κ.ά.) ηχογραφώντας τα πιο ιστορικά τους τραγούδια.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο 12χρονος νέος Μότσαρτ! [video]

Αυτός ο έφηβος μπορεί να είναι μόλις 12 ετών αλλά θεωρείται ο καλύτερος μουσικός των τελευταίων 200 χρόνων.
Μάλιστα οι ειδικοί τον συγκρίνουν με τον Μότσαρτ!
Σε ηλικία 2 ετών ζήτησε από τους γονείς του να του αγοράσουν ένα τσέλο, που όπως λένε οι ίδιοι δεν του είχε μιλήσει ποτέ κανείς για ένα τέτοιο μουσικό όργανο. Από εκείνη τη στιγμή ο Blue Jay, όπως ονομάζεται, άρχισε να γράφει τις πρώτες του συνθέσεις σε παρτιτούρες και να αρχίζει να παίζει τσέλο. Παρακολουθήστε το παρακάτω video με το παιδί θαύμα και σίγουρα θα εκπλαγείτε με το ταλέντο του!
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

«Η Χρυσή Πλατίνα» και ο αθέατος κόσμος της δισκογραφίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Λούκα «Η Χρυσή Πλατίνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη έγινε με μεγάλη επιτυχία στο στο Forum της Fnac στο The Mall στο Μαρούσι.

Ήταν μια πρωτότυπη εκδήλωση που έριξε ματιές στα άδυτα της δισκογραφίας και χαρακτηρίστηκε από την συμμετοχή πλήθους κόσμου και celebrities της μουσικής βιομηχανίας.

Δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:
Πώς βγάζει κανείς δίσκο;
Πως δημιουργούνται οι χρυσοί δίσκοι;
Τι σημαίνουν τα Top;
Τι είναι το music control;
Ποιος ο ρόλος των managers στη μουσική βιομηχανία;
ενώ παράλληλα λύθηκαν απορίες σχετικά με τον αθέατο κόσμο της δισκογραφίας.

Το ενδιαφέρον πάνελ απαρτιζόταν από τον συγγραφέα του βιβλίου Βασίλη Λούκα, από την τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα, τον στιχουργό Κώστα Φασουλά,τον διευθυντή πωλήσεων της Universal Νίκο Χαικάλη, τον παραγωγό και καθηγητή ορθοφωνίας Τέρυ Σιγανό και την Μαίρη Φασουλάκη από τη Διεύθυνση επικοινωνίας και πολιτισμού ΑΕΠΙ.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ακυρώθηκε ο 1ος Ευρωπαϊκός Pοκ Μαραθώνιος που θα γινόταν στην Αθήνα

Nina HagenImage via Wikipedia Ακυρώθηκε ο 1ος Ευρωπαϊκός Pοκ Μαραθώνιος που επρόκειτο να γίνει στην Αθήνα στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι οργανωτές σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα:

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους στήριξαν αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια και να τους διαβεβαιώσουμε ότι ο Ευρωπαϊκός Ροκ Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον έτσι ώστε να έχει και την ανάλογη επιτυχία, μιας και πρόκειται για ένα νέο καινοτόμο θεσμό που φιλοδοξούμε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο".

Οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα τη NINA HAGEN και τους APOCALYPTICA, σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, που πλαισίωσαν και πίστεψαν σε αυτό τον θεσμό, τους 8 φιναλίστ, αλλά και όλους όσους διαγωνίστηκαν για μια θέση στον τελικό, που θα γίνει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Tα Υπόγεια Ρεύματα στην Οδό Ονείρων της Χαλκίδας

Tα Υπόγεια Ρεύματα επιστρέφουν στις χειμερινές τους περιοδείες με πρώτο σταθμό (παραδοσιακά) τη Χαλκίδα και την Οδό Ονείρων παραμονή της επετείου της 17ης Νοέμβρη.

Tα Υπόγεια Ρεύματα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου λοιπόν, θα μας παρουσιάσουν μια συναυλία με ηλεκτρικό ροκ ήχο από την δισκογραφία τους αλλά και από κομμάτια που αγαπούν διασκευασμένα από τους ίδιους.

Με αφορμή την δισκογραφική τους δουλειά με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί» , παρουσιάζουν επισης τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίσση (κιθάρα –τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσο Πέππα (τύμπανα).

ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ
Τσιριγώτη 6, Χαλκίδα

Ώρα έναρξης: 10.00μμ
Είσοδος 13€ (με μπύρα/κρασί)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2221020504 – 6978117103

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στον Χαράλαμπο Βασιλειάδη “Τσάντα“

Ένα ξεχωρισστό αφιέρωμα στον Χαράλαμπο Βασιλειάδη “Τσάντα“ θα απολαύσουμε στο ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ “ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ” στο ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON στις  14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011με ώρα έναρξης 21.30

Όλοι οι Έλληνες έχουμε τραγουδήσει τραγούδια του. Πόσοι όμως ξέρουμε ότι είναι δικά του;

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: Γιάννης Ζουγανέλης, Μελίνα Κανά, Αρετή Κετιμέ, Παναγιώτης Λάλεζας, Βασίλης Λέκκας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Μαργαρίτης,  Μαριώ, Μπάμπης Τσέρτος και το φωνητικό σύνολο «Canto»

Ο στιχουργός Χαράλαμπος Βασιλειάδης αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Μία τελείως άγνωστη μορφή με πάρα πολλά αναγνωρίσιμα τραγούδια. Τραγούδια που μετά πενήντα και εξήντα χρόνια, παραμένουν σπαράγματα της καθημερινότητας των Ελλήνων.

«Πριν το χάραμα», «Άνοιξε γιατί δεν αντέχω», «Ο πιο καλός ο μαθητής», «Τα δειλινά», «Που ’σαι Θανάση», «Αγωνία», «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου», «Δεν πουλάω την καρδιά μου», «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε», «Η άμαξα μες τη βροχή»¨, «Γιατί να φύγεις μακριά», «Γλάροι», «Σιγανοψιχάλισμα», «Βρε ζωή φαρμάκια στάζεις», «Άναψε το τσιγάρο». Ενδεικτικά λίγοι τίτλοι τραγουδιών από το πλούσιο ρεπερτόριο του.

Ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης (1902-1970) υπήρξε ένας από τους κορυφαίους στιχουργούς του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Τα τραγούδια του είναι κειμήλια της ελληνικής λαϊκής παράδοσης. Τραγούδια που μένουν μέσα στα χρόνια μοναδικά και αξεπέραστα. Γεννήθηκε στο Τσανάκ Καλέ το 1902 και ήρθε στην Αθήνα με τα πρώτα προσφυγικά κύματα. Μορφωμένος και γλωσσομαθής (μιλούσε τέσσερις γλώσσες) εργάστηκε για ένα διάστημα στο υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο άφησε μόλις τον κέρδισε η στιχουργική για χάρη της οποίας εγκατέλειψε κάθε άλλη επαγγελματική απασχόληση. Του κόλλησαν το παρεπώνυμο «Τσάντας» γιατί κυκλοφορούσε στα στέκια των μουσικών στην οδό Ίωνος με μια τσάντα γεμάτη στίχους. Τους στίχους του μελοποίησαν όλοι οι μεγάλοι λαϊκοί συνθέτες: Γιώργος Ζαμπέτας, Απόστολος Καλδάρας, Γιάννης Παπαϊωάννου, Βασίλης Τσιτσάνης, Απόστολος Χατζηχρήστος κ.α

Ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης είναι από αυτούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αισθητικής του λαϊκού τραγουδιού. Ιδιαίτερο στοιχείο της τέχνης του είναι ότι έκανε σημαντικά τραγούδια με τα πιο κοινότοπα θέματα. Τέσσερις δεκαετίες μετά το φυσικό του τέλος, για πρώτη φορά πραγματοποιείται ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Χαράλαμπο Βασιλειάδη, στις 14 Νοεμβρίου 2011, στο Badminton, στο πλαίσιο της σειράς «Τα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού» με δημοφιλείς ερμηνευτές, που δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για το έργο του μεγάλου δημιουργού.

Tραγουδούν οι Γιάννης Ζουγανέλης, Μελίνα Κανά, Αρετή Κετιμέ, Παναγιώτης Λάλεζας, Βασίλης Λέκκας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Μαργαρίτης, Μαριώ, Μπάμπης Τσέρτος και το φωνητικό σύνολο «Canto».

Τα τραγούδια θ’ αποδώσει η λαϊκή ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» η οποία αποτελείται από τους: Δημήτρη Μαργιολά (μπουζούκι), Νίκο Κρέτση (μπουζούκι), Γιώτη Σαμαρά (κιθάρες). Νίκο Καλαντζάκο (πιάνο), Δήμο Πολυμέρη (ακορντεόν), Γιάννη Σαρίκο (κρουστά). Προλογίζει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός.

Ώρα Έναρξης: 21:30
Τιμές Εισιτηρίων: 15 - 30€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
PUBLIC – METROPOLIS – www.ticketnet.grwww.viva.gr
210 8840600 – ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ BADMINTON

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

H Μουσική Σκηνή Αυλαία

H Μουσική Σκηνή Αυλαία συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις μουσικές εκπλήξεις της.Διαβάστε το πρόγραμμα και κάντε τις επιλογές σας.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
MODE PLAGAL 
Οι Mode Plagal χρησιμοποιούν την τεχνοτροπία της jazz και δημιουργούν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς και σε πολλά ακόμη στοιχεία που υπάρχουν στη μουσική τους ως επιρροές.
Ακροβατώντας  με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό και το κέφι τους, έχουν καταφέρει να παράγουν έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.
Οι Mode Plagal είναι οι:
Θοδωρής Ρέλλος: σαξόφωνα
Κλέων Αντωνίου: κιθάρες
Τάκης Κανέλλος: ντραμς
Αντώνης Μαράτος: μπάσο
Florian Mikuta: πιάνο
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 € 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ
THE BURGER PROJECT 
Τρώτε στη μάπα τα ίδια και τα ίδια?  Έχετε βαρεθεί τη μετριότητα, τα άνοστα γουικέντ και τα χανγκόβερ?
Καιρός για  αλλαγή.
Οι Burger Project επιστρέφουν μετά από καιρό στην πόλη που αγαπούν να μισούν, για 8 μοναδικές εμφανίσεις (τρεχάτε!)
Νέες ιδέες  και κυρίως νέες συνταγές από τους πιο ανατρεπτικούς master chefs: με εμφανείς επιρροές από την κρητική κουζίνα, την αρ ντεκό και τον ψυχρό πόλεμο, ανακατεύουν το κατσικάκι με το σταμναγκάθι, τη σόγια με την πράσινη παπάγια.
Μουσική! Χορός! Ανιματέρ και DJ’s σε μια ταπεινή υπερπαραγωγή με τη σφραγίδα του γκρουπ, που καθοδηγείται από το Κομουνιστικό Κόμμα Β. Κορέας, με σκοπό τη μεταλαμπάδευση της Επανάστασης.
Μαζί τους στη  σκηνή η passionaria της ελληνικής show biz Ματούλα Ζαμάνη και ένα εκλεκτό line up από Dj’s που θα σας κρατήσουν συντροφιά με ήχους και beats, ιδανικά για όσους πάσχουν από αστική νεύρωση.
Ξεφουρνίζουμε Παρασκευή 18 Νοέμβρη στη μουσική σκηνή  Αυλαία και για τις επόμενες επτά Παρασκευές.
Σας περιμένουμε  όλους -όπου αλλού κι αν πάτε θα περάσετε χειρότερα.
More info:
www.myspace.com/theburgerproject
www.liveartway.com
Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος με κρασί / μπίρα 15 € (εξόφληση και μέσω λογαριασμού τηλεφώνου) 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΡΦΕΑΣ  ΠΕΡΙΔΗΣ 
Από το Σάββατο 19 Νοέμβρη και για πέντε Σάββατα, ο Ορφέας Περίδης θα εμφανίζεται στη μουσική σκηνή Αυλαία.
Θα παρουσιάσει  μια επιλογή τραγουδιών από οχτώ δίσκους του, καθώς και αποσπάσματα  από το καινούργιο του cd με τίτλο  «Ονειροπόλων μόχθοι», μια θεματική εργασία-αφιέρωμα στους δώδεκα μήνες.
Θα τον συνοδεύουν δύο νέοι τροβαδούροι, ο Βασίλης Μασσαλάς (ακουστική κιθάρα) και η Εύα Ατματζίδου (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς και μαντολίνο) και ο Αλέξανδρος Ιακώβου (βιολί).
Επίσης θα παρουσιαστούν  τραγούδια από τους πρώτους προσωπικούς  δίσκους του Βασίλη Μασσαλά: «Λοξή ματιά», της Εύας Ατματζίδου: «Μάταιο ροζ» και του Αλέξανδρου Ιακώβου: «Κάτι καινούργιο απ' τα παλιά».
Μια μουσική συνάντηση  τριών κιθαριστών και ενός βιολιστή που χρησιμοποιούν εναλλακτικούς  τρόπους παιξίματος και ερμηνείας, σε μια προσπάθεια να αποδώσουν ένα δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα με ποικιλία ρυθμών και τραγουδιών.
Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ
Νικος Τατασοπουλος
Μαρια Κωτη
Δημητρησ  Μυστακιδης
Κάθε δεύτερη  Κυριακή από τις 6/11/2011 στην Αυλαία, ο σολίστας Νίκος Τατασόπουλος μαζί με τη Μαρία Κώτη στο τραγούδι και το Δημήτρη Μυστακίδη στην κιθάρα θα ερμηνεύουν με μοναδικό τρόπο μουσικές και τραγούδια με ήχους λαϊκούς και ρεμπέτικους...
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ
STARS BACK
Βραδιές γεμάτες Μουσική, Χορό & Τραγούδι
Εμπνευσμένες  από τον Παλιό & Καλό Ελληνικό Κινηματογράφο

Τρία αδέλφια  συναντιούνται στο σπίτι της  γιαγιάς μετά από πρόσκληση του  μικρότερου αδελφού. Η ανακάλυψη  ενός άλμπουμ με φωτογραφίες από  την καλλιτεχνική δράση της γιαγιάς αλλά και ο ενθουσιασμός του, οδηγούν το μικρότερο αδελφό να γίνει ο παρουσιαστής της βραδιάς τόσο στα αδέλφια του όσο και στο κοινό. 
Αυτός, με χιουμοριστικό  κυρίως τρόπο, παρουσιάζει όλες της  καλλιτεχνικές συνεργασίες που  είχε η γιαγιά. Και τα παιδιά με τη σειρά τους ζωντανεύουν, τραγουδιστικά και ερμηνευτικά, τα πρόσωπα της εποχής που παρουσιάζεται. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν και 2 μίμοι ηθοποιοί.
Η Έλενα Ρώμεση επιστρέφει με τη λαϊκή φωνή της σε μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, με show μιμήσεων και τραγούδια κινηματογραφικά, ελαφρά και λαϊκά, που καταλήγουν σε ένα λαϊκό πάλκο που ζωντανεύει το κέφι και τις αισθήσεις!
Όλη η παράσταση  ντύνεται με αποσπάσματα και καλές  στιγμές από ταινίες του ελληνικού  κινηματογράφου!
DRUG SHOW BY: Σταύρος Καλλιγέρης & Lenn Ryberg
Παίζουν και τραγουδούν: Αντώνης Παπαηλίας, Δημήτρης Αϊβαλιώτης, Ευγενία Μωράκη
Guest star: Έλενα Ρώμεση
Παίζουν οι μουσικοί: 
Δημήτρης  Παραράς: πλήκτρα
Δημήτρης  Γαλίτης: κιθάρα
Γιώργος Πολίτης: μπάσο
Φίλιππος  Αρβανίτης: ντραμς 
Νίκος Δαλδαβανης, Δημήτρης Μπαλάφας & Νάνσυ Μαγνήσαλη:
σολίστες - μπουζούκι
Κείμενα / Σκηνοθεσία: Σταύρος Καλλιγέρης 
Χορογραφία / Κινησιολογία: Σοφία Τρανά
Ώρα έναρξης 21.30
Τιμή εισιτηρίου 16 € (με κρασί / μπίρα)


ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ 
Ο Γιάννης Καπετανάκης με τη λύρα του παρουσιάζει κομμάτια από το δίσκο του -που θα κυκλοφορήσει σύντομα- καθώς και κρητικά τραγούδια, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό με τον ηλεκτρικό ήχο.
Μαζί του θα είναι οι:
Σωτήρης Καστάνης: ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Βενετάκης: λαούτο
Θάνος Κολοκυθάς: μπάσο
Θανάσης Αρχανιώτης: τύμπανα
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ
Haig Yazdjian
Γιωτης  Κιουρτσογλου
Βαγγελης  Καριπης 
Τρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες δεξιοτέχνες μουσικούς σε μία σπάνια συνάντηση κορυφής: ο Haig Yazdjian (ακουστικό ούτι, ηλεκτρικό ούτι, τραγούδι), ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά, τύμπανα) συμπράττουν επί σκηνής ως trio και αναμένεται να μας καταπλήξουν για άλλη μια φορά! Δεν είναι τυχαίο ότι ο καθένας τους θεωρείται κορυφαίος στο είδος του, με διεθνή αναγνώριση.
Πρώτη ύλη για  τις κοινές τους ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν τα γνωστά και αγαπημένα  κομμάτια του Haig Yazdjian, καθώς και υλικό από τις προσωπικές δουλειές τόσο του Γιώτη Κιουρτσόγλου (το CD με τον τίτλο Hapopsis) όσο και του Βαγγέλη Καρίπη (με το γκρουπ κρουστών Κρόταλα). Σίγουρα όμως ο αυθορμητισμός και η μαγεία της στιγμής θα ορίσουν τον τόνο.
Θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου. Σε αυτές τις εμφανίσεις λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε αποκλειστικά και σε «πρώτη ακρόαση» και κάποια καινούρια κομμάτια που έχουν συνθέσει από κοινού για τις ανάγκες του νέου δίσκου.
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ
MODE PLAGAL + HUMAN TOUCH 
Οι Mode Plagal χρησιμοποιούν την τεχνοτροπία της jazz και δημιουργούν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς και σε πολλά ακόμη στοιχεία που υπάρχουν στη μουσική τους ως επιρροές.
Ακροβατώντας  με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό και το κέφι τους, έχουν καταφέρει να παράγουν έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.
Οι Mode Plagal είναι οι:
Θοδωρής Ρέλλος: σαξόφωνα
Κλέων Αντωνίου: κιθάρες
Τάκης Κανέλλος: ντραμς
Αντώνης Μαράτος: μπάσο
Florian Mikuta: πιάνο
Οι Human Touch έχουν δημιουργήσει το δικό τους μουσικό υβρίδιο. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της jazz και της soul και έχουν λάβει μέρος σε πολυάριθμα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η μοναδική τους μουσική προσέγγιση αντικατοπτρίζει την απεριόριστη παλέτα των ρυθμών, των ήχων και των συναισθημάτων τους.
Η μουσική τους βρίσκει απόλυτη έκφραση στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των  ζωντανών εμφανίσεων. Κάθε συναυλία τους είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν χαρακτηριστεί ως το «πιο καλά κρυμμένο μουσικό μυστικό των Βαλκανίων».
Οι Human Touch είναι οι:
David Lynch: σαξόφωνα, φλάουτα, σφυρίχτρες, φωνή, κρουστά
Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο, κρουστά
Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, πλήκτρα, τύμπανα, κρουστά, κιθάρα, μελόντικα
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ
THE BURGER PROJECT
Τρώτε στη μάπα τα ίδια και τα ίδια?  Έχετε βαρεθεί τη μετριότητα, τα άνοστα γουικέντ και τα χανγκόβερ?
Καιρός για  αλλαγή.
Οι Burger Project επιστρέφουν μετά από καιρό στην πόλη που αγαπούν να μισούν, για 8 μοναδικές εμφανίσεις (τρεχάτε!)
Νέες ιδέες  και κυρίως νέες συνταγές από τους πιο ανατρεπτικούς master chefs: με εμφανείς επιρροές από την κρητική κουζίνα, την αρ ντεκό και τον ψυχρό πόλεμο, ανακατεύουν το κατσικάκι με το σταμναγκάθι, τη σόγια με την πράσινη παπάγια.
Μουσική! Χορός! Ανιματέρ και DJ’s σε μια ταπεινή υπερπαραγωγή με τη σφραγίδα του γκρουπ, που καθοδηγείται από το Κομουνιστικό Κόμμα Β. Κορέας, με σκοπό τη μεταλαμπάδευση της Επανάστασης.
Μαζί τους στη  σκηνή η passionaria της ελληνικής show biz Ματούλα Ζαμάνη και ένα εκλεκτό line up από Dj’s που θα σας κρατήσουν συντροφιά με ήχους και beats, ιδανικά για όσους πάσχουν από αστική νεύρωση.
Ξεφουρνίζουμε Παρασκευή 18 Νοέμβρη στη μουσική σκηνή Αυλαία και για τις επόμενες επτά Παρασκευές.
Σας περιμένουμε  όλους -όπου αλλού κι αν πάτε θα περάσετε χειρότερα.
More info:
www.myspace.com/theburgerproject
www.liveartway.com
Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος με κρασί / μπίρα 15 € (εξόφληση και μέσω λογαριασμού τηλεφώνου)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΡΦΕΑΣ  ΠΕΡΙΔΗΣ 
Από το Σάββατο 19 Νοέμβρη και για πέντε Σάββατα, ο Ορφέας Περίδης θα εμφανίζεται στη μουσική σκηνή Αυλαία.
Θα παρουσιάσει  μια επιλογή τραγουδιών από οχτώ δίσκους του, καθώς και αποσπάσματα  από το καινούργιο του cd με τίτλο «Ονειροπόλων μόχθοι», μια θεματική εργασία-αφιέρωμα στους δώδεκα μήνες.
Θα τον συνοδεύουν δύο νέοι τροβαδούροι, ο Βασίλης Μασσαλάς (ακουστική κιθάρα) και η Εύα Ατματζίδου (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς και μαντολίνο) και ο Αλέξανδρος Ιακώβου (βιολί).
Επίσης θα παρουσιαστούν  τραγούδια από τους πρώτους προσωπικούς  δίσκους του Βασίλη Μασσαλά: «Λοξή  ματιά», της Εύας Ατματζίδου: «Μάταιο  ροζ» και του Αλέξανδρου Ιακώβου: «Κάτι καινούργιο απ' τα παλιά».
Μια μουσική συνάντηση τριών κιθαριστών και ενός βιολιστή που χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους παιξίματος και ερμηνείας, σε μια προσπάθεια να αποδώσουν ένα δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα με ποικιλία ρυθμών και τραγουδιών.
Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 € 

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην «Οδό Ονείρων» στη Χαλκίδα

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η Ελένη Τσαλιγοπούλου μας οδηγεί στην «Οδό Ονείρων» στη Χαλκίδα για να μας «πάρει στο όνειρο μαζί της». 

Μια βραδιά γεμάτη μουσικές, γνώριμους ήχους, καινούρια και παλιά τραγούδια, παραδοσιακά και έντεχνα σε ένα μαγαζί ζεστό και φιλόξενο. 

Η συνταγή γνωστή από τις φετινές καλοκαιρινές συναυλίες της Ελένης Τσαλιγοπούλου, τραγούδια από το νέο δίσκο τον οποίο και παρουσιάζει, πειράγματα παλιών ακουσμάτων, εναλλακτικές διασκευές και πολύ κέφι σε λαϊκούς ρυθμούς όπως τους συνηθίζει η ερμηνεύτρια.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Έσβησε» στα 52 ο ρόκερ Άγγελος Σκορδίλης - ΒΙΝΤΕΟ

Στις γειτονιές των αγγέλων ταξιδεύει από το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, ο Αγγελος Σκορδίλης, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της ροκ στην Ελλάδα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών.
 
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ σε όσους γνώριζαν τον ίδιο και το έργο του. Ο Άγγελος Σκορδίλης ήταν όχι μόνον ένας εξαιρετικός κιθαρίστας αλλά και ένας σημαντικός ροκ τροβαδούρος.
 
Η χρονιά που τον έκανε ιδιαίτερα γνωστό ήταν το 1986. Τότε, είχε συνεργαστεί στην ταινία «Νοκ άουτ», όπου τραγούδησε το «Μην κλαις για μένα Ελλάδα» των Παύλου Τάσιου και Γιώργου Χατζηνάσιου. Στην ίδια δουλειά συνεργάστηκαν τότε και οι αείμνηστοι Παύλος Σιδηρόπουλος και Βλάσσης Μπονάτσος.

NOMISMA: ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ..

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ λένε οι NOMISMA  και με το νέο του τραγούδι κλέβουν την παράσταση. Μετά από ένα ξέφρενο καλοκαίρι στο Colorado της Ρόδου, οι NOMISMA καλωσορίζουν δυναμικά τον χειμώνα, στην απόλυτη ROCK σκηνή της Αθήνας, την Αρχιτεκτονική στο Γκάζι! Από το Σάββατο 12 Νοέμβριου και κάθε Σάββατο, οι NOMISMA σε αξέχαστες ROCK βραδιές, με τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες επιτυχίες, τα δικά τους τραγούδια που αγαπήσαμε, και εκπλήξεις από το ολοκαίνουριο τους CD « 500άρα μου Γενιά ». Συμπρωταγωνιστές στα αλλιώτικα βράδια… Η Μαριάννα Μαλαντζή και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος Έναρξη: 11:30 Είσοδος: 12 € με Ποτό, Δεύτερο Ποτό 6 € ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Ελασιδών 6 Γκάζι ( από Πειραιώς 116 ) Τηλ:210-9014428, 210-3420842, 697-8185871\  

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ 15 50 ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΟΚ.

Αυτό που συμβαίνει με τους 15 50 δεν έχει προηγούμενο.

Ειδικά φέτος σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά και όχι μόνο εποχή, κατακλύζουν κάθε Παρασκευή βράδυ το Barouge στο Γκάζι και κάθε 2η Κυριακή το Εgomiο Ache στην Γλυφάδα.

Παρατηρώντας την εικόνα των ασφυκτικά γεμάτων μαγαζιών, συμπεραίνει κανείς οτι ο κόσμος πάει εκεί που ξέρει πως θα περάσει σίγουρα καλά!!

Διαθέτοντας έναν εξαιρετικά ταλαντούχο τραγουδιστή τον Αλέξανδρο Μίχο , όπου πραγματικά μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα, μουσικούς με την πραγματική σημασία του όρου και μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της ροκ μουσικής όπως είναι ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου(ηλεκτρική κιθάρα) - όποιος τον έχει δει ζωντανά καταλαβαίνει ακόμα καλύτερα, αποδεικνύουν με περίσσια μαγκιά οτι για να κάνεις επιτυχία,δεν χρειάζεται να προσποιηθείς τίποτα. Είναι ροκ και το απολαμβάνουν. Είναι αληθινοί και γι αυτό ο κόσμος τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα.

Τελικά η μεγαλύτερη μαγκιά είναι η αλήθεια,γι' αυτό λάμπει πάντα όσο και αυτοί που την ακολουθούν και δεν την φοβούνται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...