Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ηχητικά γλυπτά σε συναυλία του ΚΜΣΤ

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσκαλεί του φίλους του να υποδεχθούν τη νέα χρονιά σε µία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συναυλία µε ηχητικά γλυπτά, µια γιορτή µουσικής, που διοργανώνεται σε συνεργασία µε το Πρόγραµµα C.A.L.M. (Κοινοτική Δράση στη Μάθηση της Μουσικής) του Τµήµατος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, την Πέµπτη 16 Ιανουαρίου 2014, στις 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του ΚΜΣΤ στη Μονή Λαζαριστών.


Πρόκειται για µια συναυλία του συνόλου Hope Ensemble και συγκεκριµένα των µουσικών Frédéric Bousquet & Marc Antoine Millon, δηµιουργών των ηχητικών γλυπτών Baschet, οι οποίοι εµφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα µε τα φουτουριστικά κρυστάλλινα όργανα Kristal και Bass Kristal Baschet.


Το πρόγραµµα της συναυλίας είναι διάρκειας περίπου µίας ώρας και περιλαµβάνει µουσικές από τον 12ο αιώνα µέχρι τις µέρες µας καθώς και αυτοσχεδιασµούς. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η συναυλία περιλαµβάνει 14 ηχητικά γλυπτά “structures sonores” που τιτλοφορούνται Αστέρι, ∆ίσκος, Πολυέλαιος, Ελατήριο, ∆ιπλό Ελατήριο, Κυρτές Ράβδοι, Ευθείες Ράβδοι, Σκάλα, Χορδές, Αψίδα, Πλέγµα, Σφύριγµα, Τρεις Σταυροί, Κρύσταλλο, τα οποία αποκτήθηκαν πρόσφατα από το Τµήµα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, για να χρησιµοποιηθούν µέσω του Προγράµµατος C.A.L.M. (Community Action in Learning Music) για την προώθηση ισότητας ευκαιριών σε µια υψηλής ποιότητας µουσική εκπαίδευση, έκφραση και δηµιουργικότητα σε σχολεία και κοινότητες οικονοµικά αποδυναµωµένων αστικών και επαρχιακών περιοχών. Αξίζει να σηµειωθεί ότι το πρόγραµµα C.A.L.M. έχει λάβει πρόσφατα το «Βραβείο Ακαδηµαϊκής & Επιστηµονικής Αριστείας στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση».

Τα όργανα Baschet και τους µουσικούς θα προλογίσει η Ελένη Λαπιδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, και ιδρύτρια/επιστηµονικώς υπεύθυνη του Μουσικοεκπαιδευτικού Προγράµµατος C.A.L.M.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κολοκοτρώνη 21 - Μονή Λαζαριστών & Αποθήκη Β1 - Λιμάνι
Πως θα μας βρείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...