Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η Καμεράτα ανοίγει με ελληνική μυθολογία και μπαρόκ όπερα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή και διεθνούς φήμης μαέστρου Γιώργου Πέτρου η Καμεράτα – που τον Δεκέμβριο ανέβηκε στην κορυφή με την καλύτερη παραγωγή όπερας για το 2013 σύμφωνα με το mezzotv- θα ανοίξει την πολιτιστική σελίδα της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση με δυο σημαντικές συναυλίες σε Αθήνα και Βρυξέλλες.


Στις 12 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής θα γίνει η αρχή για να ακολουθήσει η συναυλία στο περίφημο Palais des Beax-Arts στις Βρυξέλλες. Το θέμα της συναυλίας είναι Ελληνική μυθολογία και μπαρόκ όπερα σε μια μεθυστική απρόσμενη διαδρομή που διατρανώνει την επιρροή της Ελλάδας στην παγκόσμια τέχνη, ακόμη και με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Σημειώνουμε ότι η Καμεράτα κάνει διεθνώς καριέρα με το όνομα Αrmonia Atenea δημιουργώντας σαφείς συνειρμούς. Φυσικά στη συναυλία θα κυριαρχήσει ο Αλεσσάντρο του Χαίντελ, παραγωγή για την οποία βραβεύτηκε η ορχήστρα πολλαπλώς το 2013.


Στο πρόγραμμα των συναυλιών που σηκώνουν την αυλαία για την Ελληνική προεδρία θα ακουστούν αποσπάσματα από τα εξής έργα:

-Alessandro, Arianna in Creta, του G.F. Handel
-Artemisia του J.A. Hasse
-Temistocle του J.C. Bach
-L'Olimpiade του G. Paisiello
-Phaeton του J.B. Lully
-Il Giustino, L'Olimpiade του A. Vivaldi
-Orphée, Iphigénie en Aulide, Antigono του C.W. Gluck
Ερμηνεύουν οι ελληνίδες σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη Ειρήνη Καράγιαννη και Μαίρη- Ελεν Νέζη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...