Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Mπλε: «Θα βρούμε τον ρυθμό που λίγο πολύ χάσαμε»

Με αφορμή την εμφάνιση τους -το Σάββατο 26 Οκτωβρίου -στον  Ρυθμό Stage, το γνωστό συγκρότημα μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για την νέα του δισκογραφική δουλειά αλλά και το κατά πόσο επηρεάζει η οικονομική κρίση την έμπνευση και τη δημιουργία

Με το πρώτο τραγούδι του νέου δίσκου, να κυκλοφορεί ήδη ψηφιακά και με τίτλο «Please baby», οι «Μπλε» ετοιμάζουν να ανέβουν αύριο-το Σάββατο 26 Οκτωβρίου-στον Ρυθμό Stage. Αυτή την περίοδο ηχογραφούν και τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, για την οποία δηλώνουν «ενθουσιασμένοι».

Ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από τις πρόβες και από τις ηχογραφήσεις, παραχώρησαν μία συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και μίλησαν για την επικείμενη εμφάνιση τους στον Ρυθμό αλλά και το δυναμικό come back στη δισκογραφία: «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον ρυθμό που λίγο πολύ χάσαμε όλοι μας. Και να είστε σίγουροι πως χωρίς ρυθμό, δεν υπάρχει ζωή. Πολλά τραγούδια λοιπόν, των Μπλε αλλά και άλλα αγαπημένα, που θα μας δώσουν πίσω τα χαμένα...εξήγησε η τραγουδίστρια των «Μπλε», Τζώρτζια Κεφαλά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μπορεί η οικονομική κρίση να σταθεί εμπόδιο στη δημιουργία και την έμπνευση; Η τραγουδίστρια του δημοφιλούς συγκροτήματος πιστεύει ότι: «Η έμπνευση αντλείται από τη ζωή την ίδια. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από έναν ευαίσθητο δέκτη, και διάθεση να μην ελέγχεις τα πάντα καθοδηγώντας τα και ελέγχοντάς τα ανά πάσα στιγμή. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από το τέλμα που μας έχει φέρει η κοινωνικοπολιτική κρίση, είναι να δημιουργήσουμε. Μόνο έτσι μπορεί να βρούμε και να αντιμετωπίσουμε το χρόνιο βόλεμα και ξόδεμα ζωής που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αντί να ψάχνουμε θέση κυνηγώντας τα "αντί" και τα "υπέρ", καλύτερα να αξιοποιήσουμε το δυναμικό μας πέρα από φόρμες και νόρμες και οπωσδήποτε πέρα απ' τον φόβο.»

Πως βλέπουν όμως τα πράγματα στον χώρο της μουσικής και την εξέλιξη ενός καλλιτέχνη με προσόντα στη χώρα μας; «Υπάρχει υλικό, καλές δουλειές όχι σπουδαίες όμως, και γενικά όλα πλέουν στην αβεβαιότητα των ημερών. Υπάρχει τέτοια συσσώρευση πληροφορίας, που πολύ δύσκολα η δουλειά ενός καλλιτέχνη θα μπορέσει να βρει το δρόμο της στο κοινό.Παρ' όλα αυτά, σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις αυτό λειτουργεί θετικά.Μπορεί με ένα τραγούδι στο youtube ξαφνικά να βγεις απ' την αφάνεια. Ο μόνος οδηγός σε αυτό το ταξίδι, είναι το καλό υλικό. Εάν λοιπόν υπάρχουν τα προσόντα, η δουλειά θα μιλήσει από μόνη της και θα σε πάει εκεί που αξίζεις να πας.»

Μετρώντας πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους όπως το «Φοβάμαι», «Νιώθω ενοχές», «Πιάνω φωτιά», «Τον ίδιο το Θεό», «Κόκκινο φιλί», «Δε Θέλω», που τραγουδά μέχρι και σήμερα το κοινό, οι «Μπλε» μιλούν για τη διαχρονικότητα που έχει χαρακτηρίσει τα τραγούδια τους και εξηγούν: «Η διαχρονικότητα δεν είναι κάποιο βουνό που πρέπει να ανέβεις και κάποιος μπορεί να σου δείξει τον δρόμο. Δεν πρέπει όμως να γίνει και αυτοσκοπός, σε καμία περίπτωση. Ούτε καν επιδίωξη. Το μόνο που μπορεί να σε οδηγήσει εκεί, είναι τα συστατικά σου και το πόσο συνεπής είσαι σε αυτά.»

Οι «Μπλε» θα συνεχίσουν το πρόγραμμά τους με συναυλίες ανά την Ελλάδα, και από 16 Νοεμβρίου ξεκινούν στο «Casual Living» της Θεσσαλονίκης με τους Νίκο Ζιώγαλα και Αντριάννα Μπάμπαλη.

Η συναυλία στον Ρυθμό- Stage, ξεκινά αύριο στις 22:30. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...