Κυριακή 21 Απριλίου 2013

StandStars Duet: Λευτέρης Χριστοφής (κιθάρα) Jacques Marugg (βιμπράφωνο)


StandStars Duet: Δύο συνθέτες, δύο βιρτουόζοι μουσικοί, δύο μελωδικά και ρυθμικά μουσικά όργανα και πολλά αγαπημένα Jazz Standards

O Λευτέρης Χριστοφής και ο Jacques Marugg  γεννημένοι την ίδια μέρα στον αστερισμό ζυγού επιλέγουν για το ντουέτο τους μουσικά "αστέρια" - συνθέτες των jazz standards, όπως Charles Mingus, Cole Porter, , Charlie Parker, Antonio Carlos Jobim, Miles Davis, Dizzie Gillespie, Sam Rivers, Victor Young, Rodgers & Hart, Louis Bonfi & Roland Kirk.
O Jacques Marugg στο βιμπράφωνο και ο Λευτέρης Χριστοφής στην κιθάρα εναρμονίζουν με τη δική τους συνθετική προοπτική και αυτοσχεδιάζουν πάνω σε γνωστές jazz μελωδίες όπως Α Νight in Τunisia, Αll of You, How Insensitive, Donna Lee, All Blues, Stella by Starlight, Blue in Green, Black Orpheus .

Το "StandStars Duet" γοητεύει και συνεπαίρνει τους ακροατές του με τον ποικιλότροπο μουσικό διάλογο του μελωδικού ήχου της κιθάρας με το κρουστό και μεταλλικό ηχόχρωμα του βιμπραφώνου.

Ο Λευτέρης Χριστοφής είναι ο μοναδικός έλληνας κιθαρίστας όπου εκπροσωπεί την Benedetto Guitars Company σε διεθνή festivals και εκθέσεις όπου του παραχωρήθηκε κιθάρα που φέρει το όνομα του και τον έχουν χαρακτηρίσει ως «έναν από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης κι ακόμα ανερχόμενος». Το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ "Nous Icons" εκδόθηκε από την Blue Note Records, τα τελευταία χρόνια έχει συνεργασθεί με τους Paul Wertico, Chico Freeman, Νίκο Τουλιάτο, Dominique Di Piazza και είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Music Center Athens.

Ο Jacques Marugg στα 10 του χρόνια κατάλαβε ότι η μουσική θα είναι η ζωή του παρακολουθώντας μια συναυλία του C. Mingus στη μικρή ασπρόμαυρη οθόνη της εποχής όπου ταυτόχρονα ήταν και το ξεκίνημα της μουσικής του παιδείας στο Εθνικό Ωδείο της Βουλώνης και τέλος, στη Σχολή Τζαζ I.A.C.P του Alan Silva στο Παρίσι, όπου και ειδικεύτηκε στο βιμπράφωνο. Συναντήθηκε μουσικά με καταπληκτικούς μουσικούς και μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη και την εμπειρία τους, με καθοριστικότερη τη συνεργασία του με το κουαρτέτο του κιθαρίστα Michel Perez, με τον Dominique Di Piazza στο μπάσο και τον Tony Rabeson στα ντραμς.

JAZZ POINT: Ακαδημίας 18 (εντός στοάς) Tηλ.: 210 3235 910 EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

VIDEO: Lefteris Christofis & Fabulous Four
http://youtu.be/LtCDve_jg3U
www.christofis.com

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...