Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδούς από την ΕΡΤ, τρία χρόνια μετά τον θάνατό του


Άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ελληνική μουσική σκηνή, συνεπής στο ύφος και τη μουσική του πορεία. O Μάνος Ξυδούς ήταν η ήρεμη δύναμη που έφτιαχνε πολύ καλά τραγούδια.

Η καρδιά του, με άποψη και ευαισθησίες, καλλιτέχνη - η ψυχή των «Πυξ Λαξ» - σταμάτησε να χτυπά πριν από τρία χρόνια (13 Απριλίου 2010).

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων http://www.ert-archives.gr και http://www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «Πρόσωπα στο τραγούδι» (παραγωγής 1996) με την Άννα Βλαβιανού, σε σκηνοθεσία Δάφνη Τζαφέρη.

Σε εκείνη την εκπομπή οι «Πυξ-Λαξ», δηλαδή οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας και Μάνος Ξυδούς, μιλούν για το ξεκίνημά τους το 1990, τη διαδρομή τους στο τραγούδι, τη συνεργασία τους και εκφράζουν τις σκέψεις τους για τη μελλοντική τους πορεία.

Σχολιάζοντας τη μεγάλη απήχησή τους στο κοινό, ο Μάνος Ξυδούς αναφέρεται στη δημιουργία των τραγουδιών τους και δίνει τη δική του ερμηνεία για τη σημασία της εμπορικής επιτυχίας.

Στη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάζονται τραγούδια του συγκροτήματος από το άλμπουμ «Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες» (1996), ανάμεσα στα οποία και τα «Έι Μαν κοίτα μπροστά» και «Ποδήλατα δίχως φρένα» σε στίχους- μουσική Μάνου Ξυδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...