Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Οι Ιταλοί είπαν το στερνό αντίο στον αγαπημένο τους Λούτσιο Ντάλλα [βίντεο]

Πάνω από πενήντα χιλιάδες άτομα θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Λούτσιο Ντάλλα, το φέρετρο με τη σορός του οποίου εξετέθη στο μέγαρο του δήμου της Μπολώνια. Από χθες το πρωί, μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, η ουρά φίλων και θαυμαστών, στην πλατεία Ματζιόρε της Μπολώνια, ήταν πάντα τεράστια.

Πολλοί συνάδελφοι του μεγάλου εκλιπόντα τραγουδοποιού θέλησαν να αφήσουν ένα λουλούδι, ακριβώς τα μεσάνυχτα, όταν άλλαξε η ημέρα, όταν ο Ντάλλα θα έκλεινε τα εξήντα εννέα του χρόνια.

Πάνω στο φέρετρο, ένα τριαντάφυλλο και ένα μικρό, κόκκινο κερατάκι, που σύμφωνα με την παράδοση του ιταλικού Νότου, συμβολίζει την καλή τύχη και απομακρύνει την γρουσουζιά.

Στις δυο και μισή το μεσημέρι ξεκίνησε η επικήδεια τελετή, στην εκκλησία του Σαν Πετρόνιο. Το τεράστιο πλήθος, γεμίζει ολόκληρη την Πλατεία Ματζιόρε, έξω από τον ναό, την «Πιάτσα Γκράντε» των τραγουδιών του μεγάλου καλλιτέχνη.

Η τελετή είναι λιτή, με μαρτυρίες φίλων του Ντάλλα και ανάγνωση αποσπασμάτων του Ευαγγελίου. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας, πρόκειται να διαβασθούν οι στίχοι του τραγουδιού le Rondini ( τα Χελιδόνια), μία από τις τόσες επιτυχίες του διεθνούς φήμης τραγουδοποιού.

Μέρος την κληρονομιάς του, πρόκειται, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, να διατεθεί για την δημιουργία ειδικού ιδρύματος που θα στηρίζει τις τέχνες, και κυρίως, τις προσπάθειες των νέων μουσικών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...