Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Matinée μουσικής δωματίου στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 το πρωί στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί Matinée μουσικής δωματίου στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο συνεχίζει για 6η χρονιά τις μουσικές του εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη.

Το νεοσύστατο LOGOS-TRIO αποτελείται από τους καλλιτέχνες:

ΗΛΕΚΤΡΑ-ΝΑΥΣΙΚΑ ΤΣΑΡΑ, φλάουτο, ΜΑΡΙΑ ΑΝΙΣΕΓΚΟΥ, βιολοντσέλο, ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣΟΓΛΟΥ, πιάνο, οι οποίοι παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα των Carl Maria von Weber, Bohuslav Martinu και George Crumb.
    
      H ΗΛΕΚΤΡΑ-ΝΑΥΣΙΚΑ ΤΣΑΡΑ σπούδασε φλάουτο στη Θεσσαλονίκη στο ΣΩΘ (τάξη Ν. Κουκή) και στο ΚΩΘ (τάξη Ι. Μακοβέι). Το 2000 συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι στην École Normale de Musique de Paris στην τάξη του Jean Ferrandis, απ’ όπου το 2001 πήρε το Diplome Superieur d’ Enseignement, το 2002 το Diplome Superieur d’ Execution και στην συνέχεια ακολούθησε τον κύκλο Perfectionnement και Concertiste. Σπούδασε επιπλέον μουσική δωματίου στις τάξεις των Marie-Pierre Soma και Genevieve Martigny.
Έχει αποσπάσει  διάφορες διακρίσεις, και υπήρξε ενεργό μέλος σεμιναρίων φλάουτου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών μουσικής δωματίου καθώς επίσης και σόλο ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, της Γαλλίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας κ.α.. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Μουσικολογίας του Α.Π.Θ. Μέχρι το καλοκαίρι του 2009 ζούσε και εργαζόταν στο Παρίσι. Έκτοτε συνεχίζει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη.

      Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΙΣΕΓΚΟΥ σπούδασε βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δημήτρη Πάτρα. Τον Σεπτέμβριο του 2001 συνέχισε τις σπουδές της αρχικά στην Ανώτατη Μουσική Σχολή του Würzburg (τάξη Prof. J. Metzger) και από το Μάρτιο του 2003 στην Ανώτατη Σχολή της Λειψίας (τάξη Prof. P. Hörr). Τον Ιούνιο του 2007 αποφοίτησε από την ανωτέρω σχολή με τον τίτλο "Diplommusiker".  Έχει κερδίσει υποτροφίες, από το Μάιο του 2007 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και διδάσκει στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Η Μαρία Ανισέγκου είναι επίσης μέλος του IAMA trio.

     Ο ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣΟΓΛΟΥ ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 12 ετών (Φ. Καραγιάννη και Τ. Παπαδοπούλου στο Ωδείο Σερρών). Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ν. Τασόπουλου). Το 1998 εισήχθη στο τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ολοκληρώνοντας την ειδίκευση  πιάνου στην τάξη της Τατιάνας Παπαδοπούλου. Το 2003 συνεχίζει τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία στο Freiburg της Γερμανίας (τάξη Γκιλέαντ Μισόρι).

Έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες και έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς πιάνου. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με τη συμφωνική ορχήστρα της Ακαδημίας του Φράιμπουργκ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της  ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση σημαντικών αρχιμουσικών. Επίσης έχει εμφανιστεί με ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας  καθώς και στο εξωτερικό. Παράλληλα, εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή για τη μουσική δωματίου του Φ. Σοπέν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Δ. Πάτρα και του επίκουρου καθηγητή Ίγκορ Πέτριν. 

Εισιτήρια προς 10 ευρώ (νεανικό 5 ευρώ) θα προπωλούνται από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 στο πωλητήριο του ΜΜΣΤ (ώρες Μουσείου) και πριν από την εκδήλωση.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ-HELEXPO)
546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.: 2310 240002 , 2310 281212
Τ + F: 2310 281567
E: mmcart@mmca.org.gr
Site: http://www.mmca.org.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...