Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στο art gallery café

bouzoukiImage via Wikipedia
To Σαββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 στο art gallery café μια μοναδική ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Πρόκειται για ένα δυναμικό τρίο εγχόρδων με τον Γιάννη Εμμανουηλίδη και τον Θάνο Μπόμπορα στα τρίχορδα μπουζούκια και τον Παύλο Εμμανουηλίδη στην ακουστική κιθάρα. Παίζουν ρεμπέτικα του ’30 και του ’40 μαζί με λαϊκά του ’50 και τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος ο Γιάννης Εμμανουηλίδης στη διάρκεια της 30χρονης καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας του.

Τον Ικαριώτη τραγουδοποιό οι περισσότεροι τον θυμούνται ως εγκέφαλο της Οπισθοδρομικής Κομπανίας, εκείνου του φοβερού σχήματος που άφησε εποχή στα 80’s, αναδεικνύοντας το ερμηνευτικό ταλέντο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Ο τελευταίος προσωπικός δίσκος του Γιάννη με τίτλο «Τζώνυ-Μαξ» κυκλοφόρησε το 2002 και θεωρείται ήδη συλλεκτικός. Αυτή την εποχή ετοιμάζει μια νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μακριά απ’ τον ίσιο δρόμο».

Ο Θάνος Μπόμπορας υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Οπισθοδρομικής. Στη συνέχεια ακολούθησε άλλους δρόμους για να ξανανταμώσει καλλιτεχνικά με τον Εμμανουηλίδη στα μέσα του 2000. Έκτοτε παίζει πλάι του - με τα όργανα σε πρίμο σεκόντο εναλλάξ - και συνοδεύει στα φωνητικά.

Ο Παύλος Εμμανουηλίδης, γιος του Γιάννη και σπουδασμένος μουσικός ο ίδιος, είναι το φρέσκο αίμα που συναντάει τους παλιούς για να γεμίζει τον ήχο τους με καταιγιστικά ακόρντα που θυμίζουν Django Reinhardt.
 art gallery café  ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ, ΒΟΥΛΑ, 16673 210 8958866  www.artgallerycafe.gr/program.asp  www.mytheatro.net www.tragoydia.net  ΤΡΙΤΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΛΕΙΣΤΑ  Ώρα έναρξης: 10.00μ.μ.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...