Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Γιουροβίζιον σαν ριάλιτι!..

The modern logo was introduced for the 2004 Co...Image via WikipediaΤου ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΝΟΥ/ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ριάλιτι Eurovision 2011! Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε και έτσι, αφού οι περισσότεροι συμμετέχοντες της φετινής ελληνικής διοργάνωσης είναι αυτό που λες… ανερχόμενοι, και προέρχονται από το χώρο των τάλεντ σόου και της ριάλιτι τηλεόρασης!

Κάτι η λιτότητα, κάτι η οικονομική κρίση, κάτι ο κόσμος που καιροφυλακτεί για να βρει ψεγάδια στη νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, δε χρειάστηκε και πολύ να παρθεί μια τέτοια απόφαση. Η ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει από δω και μπρος νέα πρότυπα, πολύ πιο οικονομικά που ενδέχεται να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση του Μαΐου. Τα ευρώ που θα δαπανηθούν δε θα πεταχτούν από δω κι από κει με promo tour και πάρτι σε μια προσπάθεια τα κέρδη από τα διαφημιστικά έσοδα των τριών σόου (Α’ ημιτελικός, Β’ ημιτελικός και Τελικός) του Μαΐου στο Ντίσελντορφ να υπερβούν κατά πολύ το κόστος της ελληνικής αποστολής.

Διεκδικούν μια θέση

Μέσα στο γενικότερο σφιχτό αυτό κλίμα διέρρευσαν και τα πρώτα ονόματα των συμμετεχόντων. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες και φέτος η δημόσια τηλεόραση έχει επιλέξει να μην πάει σε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο καλλιτέχνη, αλλά να δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς τραγουδιστές να δοκιμαστούν μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό και την κριτική επιτροπή.

Στον ελληνικό τελικό ακούγεται πως θα δούμε το Γιάννη Σαββιδάκη και μια σειρά νέων τραγουδιστών που έγιναν γνωστοί από ριάλιτι τάλεντ σόου. Μεταξύ τους οι Κόκκινα Χαλιά (από το “X Factor”), Τριημιτόνιο (από το “X Factor”), Λούκας (από το “X Factor”), Βαλάντω Τρύφωνος (από το “Greek Idol”) και Αντιγόνη Ψυχράμη (από το “Greek Idol”). Στην ομάδα των συμμετεχόντων δεν αποκλείεται να ενταχθούν και άλλοι.

Όλοι τους θα εμφανιστούν στον ελληνικό τελικό με ένα κομμάτι και το τηλεοπτικό κοινό με 50% και η κριτική επιτροπή με άλλο ένα 50% θα βγάλουν νικητή. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου και όχι ο Μίμης Πλέσσας που ήταν τα τελευταία χρόνια. Έτσι δεν αποκλείεται η φετινή επιλογή κομματιού της Eurovision να έχει μια διαφορετική αισθητική και προσέγγιση από αυτές που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Τώρα αν αυτό θα είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, μένει να το δούμε τις προσεχείς εβδομάδες…
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...