Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τέσσερα σαξόφωνα συνομιλούν

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University, Manchester NH, USA, παρουσιάζει την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) την συναυλία «Τέσσερα σαξόφωνα συνομιλούν ελληνικά».

Το κουαρτέτο «Ακρόαμα», συνοδεία τεσσάρων σαξοφώνων, ερμηνεύει έργα των Ελλήνων συνθετών Μπάμπη Κανά, Σπύρου Μάζη, Κωνσταντίνου Λυγνού, Γιώργου Βενετσάνου, Μαρίας – Χριστίνας Κριθαρά και Μιχάλη Αρχοντίδη. Μελωδίες από το 2000 κι έπειτα, διασκευάζονται και αποκαλύπτουν την ιδιαίτερη μορφή που αποκτούν όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους τέσσερα σαξόφωνα. Τα έργα Κουαρτέτο αρ. 2, Shadows, Κορφές παρουσιάζονται σε πρώτη εκτέλεση, ενώ τα Your Sad and Funny Face και Impromptu Mambo (III), σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα.

Τα σαξόφωνα που αποτελούν το κουαρτέτο «Ακρόαμα» είναι ο Στάθης Μαυρομμάτης με σοπράνο σαξόφωνο, Guido De Flaviis με άλτο σαξόφωνο, η Γεωργία Λιονάκη με τενόρο σαξόφωνο και ο Δημήτρης Μαρουσάκης με βαρύτονο σαξόφωνο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...