Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συναυλία: Action and Silence

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University (Manchester NH, USA) παρουσιάζει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) την συναυλία Action and Silence, με έργα των Θόδωρου Αντωνίου και John Cage.

Η συναυλία περιλαμβάνει μουσική και σκηνική δράση. Τα κείμενα που πλαισιώνουν τα μουσικά έργα και την σκηνοθεσία των σκηνικών δρώμενων υπογράφει η σκηνοθέτης – δραματουργός Τζένη Αρσένη. Κατά την εκτέλεση του μουσικού έργου του Θ. Αντωνίου με τίτλο Ένα παράξενο ζευγάρι ερμηνεύει ο διακεκριμένος κοντραμπασίστας Χρήστος Κομισόπουλος. Στο δρώμενο που παρουσιάζεται κατά την εκτέλεση του έργου του John Cage με τίτλο Theatre Piece συμμετέχουν οι Ευτυχία Βαϊμάκη, Νικόλαος – Γρηγόριος Καραποστόλου, Βασίλης Νταρλαντάνης, Πάνος Ξυδιάς, Σαββίνα Παππά και Zoya Rizkallah.

Ο Χρήστος Κομισόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με τον Ανδρέα Ροδουσάκη και στη Hochschule fuer Music του Μονάχου (τάξη Josef Niederhammer, σχολή Ludwig Streicher) αποφοιτώντας το 1990 με διάκριση και κρατική υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές. Εμφανίστηκε ως σολίστ σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας και συμμετείχε σε εγγραφές της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. Υπήρξε μέλος στις Ορχήστρες: "Schumann" του Μονάχου, Βαυαρική Συμφωνική Νέων, Συμφωνική της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, των Χρωμάτων, και στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Μετείχε επίσης επί τρία συνεχή χρόνια στα εξειδικευμένα μαθήματα του «Haus Marfeau» στη Βαμβέργη. Από το 1991 είναι κορυφαίος Α' στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ διετέλεσε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας των Χρωμάτων ενώ συνεργάστηκε και με την  ΕΡΤ. Αποτελεί επίσης μέλος του Κουιντέτου Εγχόρδων «Chanterelle». Από το 1996 διδάσκει κοντραμπάσο στο Εθνικό Ωδείο.

H Τζένη Αρσένη σπούδασε Θεατρολογία και Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Royal Holloway. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Φιλοσοφία στο University College London και τη διδακτορική της διατριβή στην Αισθητική Φιλοσοφία, την Όπερα και την Αρχαία Τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες, για επιστημονική έρευνα και Σκηνοθεσία Όπερας στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης και έκανε σπουδές Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου στη New York Film Academy στη Νέα Υόρκη. Είναι υπότροφος ελληνικών και διεθνών ιδρυμάτων. Έχει κάνει σπουδές στα θεωρητικά της μουσικής και στο πιάνο και έχει γράψει μουσική για το θέατρο και libretti για όπερες. Υπεύθυνη Συντονισμού και Δραματολογίου της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής από την αρχή της δημιουργίας της, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Θόδωρου Αντωνίου. Έχει σκηνοθετήσει σε διεθνείς σκηνές, μεταξύ άλλων την παράσταση για την επέτειο των 50 χρόνων του San Francisco Opera Center καθώς και στο Royal Albert Hall, την Oakland Metro Opearahouse και στην Ελλάδα: Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α. Διδάσκει Σκηνοθεσία, Θεατρολογία και Όπερα: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Hellenic American Univeristy, και έχει αναλάβει τη Μελοδραματική του Ωδείου Αθηνών και του Εθνικού Ωδείου. Τον Μάρτιο σκηνοθετεί στη Νέα Υόρκη δύο νέες όπερες Αμερικανών συνθετών.

Εκδήλωση:Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012, 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Διεύθυνση:Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Πληροφορίες:Ήρα Παπαδοπούλου (210 3680071 ) , www.hau.gr/culture
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...