Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Κρουστά της Τάκη» και Bambara Bangoura στην "Αυλαία"

Τα «Κρουστά της Τάκη» και ο Λ. Γρηγορίου έχουν τη χαρά να υποδεχτούν το σπουδαίο σολίστα του djembe, Bambara Bangoura από τη Γουινέα, συνεργάτη και συνεχιστή της σχολής του Mamady Keita, για μια μοναδική συναυλία αφρικανικών κρουστών στη μουσική σκηνή Αυλαία την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 21.30.

Πρωτογνωρίσαμε τον Bambara από τα φοβερά solo του στα εκπαιδευτικά βίντεο του Mamady, και στη συνέχεια από τις performance του με το συγκρότημα Sewa Κan.

Με βαθιά γνώση των διαφόρων παραδόσεων αλλά επίσης και ξεχωριστή ικανότητα και αισθητική στη δημιουργία σύγχρονων arrangement, είναι ένας από τους σύγχρονους βιρτουόζους της μουσικής της δυτικής Αφρικής.

Η μουσική του σταδιοδρομία περιλαμβάνει -εκτός των άλλων- τα μπαλέτα Matam, «Τα Κρουστά της Γουινέα» (Les Percussions de Guinée) -μέσω του Boca Camara ο οποίος διέκρινε το εκρηκτικό του ταλέντο- τα Εθνικά Μπαλέτα της Γουινέας «Djioliba» (Le National Djioliba de Guinée), το συγκρότημα Sewa Kan του Mamady Keita του οποίου είναι ακόμα και σήμερα αναπόσπαστο μέλος, καθώς και τα συγκροτήματα Foli Kan, Bolokan των οποίων είναι ιδρυτής, και Bemankan στην Ιταλία.

Ο Mamady Keita συνηθίζει να τον αποκαλεί παιδί του, μια και η σταδιοδρομία του Babara στην Ευρώπη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Mamady που αναγνώρισε αμέσως τη μοναδική μουσικότητα, δεξιοτεχνία και το χαρακτήρα που τον διακρίνουν.

Συμμετέχουν:

Davide Torti: αφρικανικά κρουστά
Βασίλης Οικονομίδης: αφρικανικά κρουστά
VJ Bell: visuals
Inspiration Sound System: dub, reggae DJ set )
και η Ομάδα Anassa: αφρικανικά κρουστά και χορός

Το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου ο Bambara θα δώσει σεμινάριο αφρικανικών κρουστών για αρχάριους και προχωρημένους (πληροφορίες στο 6946231881).

Ώρα έναρξης 21.30

Είσοδος 9 €

Τιμή μπίρας / κρασιού / αναψυκτικού 5 €, ποτού 7 €

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074www.avlea.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...