Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

FREDERIC CHOPIN (1810-1849) Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ  ΠΙΑΝΙΣΤΑ  ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΥΦΕΞΗ

Φέτος γιορτάζουμε  τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρέντερικ Σοπέν. Με αφορμή αυτή την επέτειο θα δοθεί το βράδυ της Τρίτης 19ης Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20.30 ρεσιτάλ πιάνου από τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη ΤΟΥΦΕΞΗ, αποκλειστικά με έργα του συνθέτη. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται  από το Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης και θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του ομώνυμου Μουσείου, εντός των χώρων της ΔΕΘ. Στο εξαιρετικό πιάνο Steinway & Sons ο Δ. Τουφεξής θα ερμηνεύσει βάλς, πολωνέζες, νυχτερινά, σπουδές και πρελούδια, σκέρτσο και μπαλάντες του Σοπέν, ενώ ανάμεσα στα έργα ο καλλιτέχνης θα διαβάσει μερικά γράμματα του ίδιου του  συνθέτη.  

Ο Δημήτρης Τουφεξής απόφοιτος της Σχολής Τζούλιαρντ κατέχει εξέχουσα θέση στη γενιά των διεθνών βιρτουόζων του πιάνου. Εμφανίστηκε σε μεγάλα μουσικά κέντρα, σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνεύοντας ως σολίστ κοντσέρτα με εξέχοντες μαέστρους και κορυφαίες ορχήστρες, πραγματοποίησε πάνω από 360 εμφανίσεις στην Τηλεόραση. Έχει κάνει σειρά ηχογραφήσεων για το BBC. Ηχογράφησε δίσκους, μερικοί των οποίων έχουν ήδη εξαντληθεί. Κέρδισε βραβεία και διακρίσεις και διετέλεσε μέλος επιτροπών διεθνών διαγωνισμών πιάνου. 
Χορηγός της εκδήλωσης: η «ΟΧΟΝΟΣ Snack Α.Β.Ε.Ε.» 

Εισιτήρια προς 15 €, φοιτητικά 5 €, θα πωλούνται στην είσοδο του ΜΜΣΤ την ημέρα της συναυλίας από τις 11.00 το πρωί έως την ώρα της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...