Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Από το εξώφυλλο των Beatles...στη βρετανική πολιτιστική κληρονομιά

Abbey RoadImage via WikipediaΣτη βρετανική πολιτιστική κληρονομιά εντάχθηκε διάβαση πεζών στο Λονδίνο, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν οι Beatles φωτογραφήθηκαν να τη διασχίζουν για το εξώφυλλο του άλμπουμ τους «Abbey Road».

«Η διάβαση αυτή σαράντα χρόνια μετά συνεχίζει να προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι τη διασχίζουν, προσπαθώντας να μιμηθούν τη στάση του συγκροτήματος στο εξώφυλλο του Abbey Road», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός για την Πολιτιστική Κληρονομιά Τζον Πένροουζ.

Στο εξώφυλλο του άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1969, ο Τζον Λένον, ο Ρίνγκο Σταρ, ο Πολ Μακάρτνι και ο Τζόρτζ Χάρισον διασχίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο την Abbey Road (οδό ’μπεϊ), η οποία βρίσκεται κοντά στο στούντιο όπου ηχογράφησαν το ομώνυμο άλμπουμ.

«Είναι μία μεγάλη χρονιά για εμένα, μία απίστευτη χρονιά για τους Beatles, και το να μάθω ότι η διάβαση πεζών στην Abbey Road θα διατηρηθεί είναι το κερασάκι στην τούρτα», δήλωσε ο Πολ Μακάρτνι.

Υπενθυμίζεται ότι από το Νοέμβριο, τα τραγούδια των θρυλικών Σκαθαριών βρίσκονται στο iTunes της Apple, όπου το άλμπουμ τους Abbey Road έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...