Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ΩΡΙΩΝΕΣ σε μια ιστορική συνάντηση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στις 20:30 Στο Παλιό Τέρμα ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (Δίπλα από το γήπεδο μπάσκετ) οι γερόλυκοι της ροκ σε μια ιστορική συνάντηση με τα συγκροτήματα  ΔΙΠΛΟ ΝΤΟΥΕΤΟ & ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ, ΩΡΙΩΝΕΣ & EXPLORERS Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 στο τέρμα Πατησίων (Πατησίων και Θεοτόκη γωνία), δίπλα στο 16ο Γυμνάσιο θηλέων, μια ταμπέλα πάνω από ένα υπόγειο έγραφε ‘ΑΜΕΝ’. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά πέρναγες πολύχρωμα βαμμένους τοίχους, μονωμένους με φελιζόλ, το ταβάνι σκεπασμένο με αυγοθήκες , χαμηλά πολύχρωμα φώτα και στο βάθος στημένα όργανα και ενισχυτές, από Eco , Meazi, μικρόφωνα AKG κλπ. Ήταν το studio AMEN . Μέσα στο εντυπωσιακό αυτό περιβάλλον τέσσερα παιδιά, μαθητές Γυμνασίου ακόμα, ο Βασίλης Αβραμίδης (κιθάρα), ο Σάκης Αβραμίδης (ντραμς), ο Γιάννης Νικολάου (μπάσο) και ο Νίκος Μπασούκος (αρμόνιο) είχαν φτιάξει το συγκρότημα ‘Familiar love’ και έκαναν ατέλειωτες πρόβες κάθε μέρα, παίζοντας Black Sabbath, Jimi Xendrix, rolling stones, κλπ, αλλά παράλληλα άρχισαν να δημιουργούν και τις πρώτες τους συνθέσεις.

Το studio ΑΜΕΝ είχε γίνει γνωστό σ’όλη την Αθήνα γιατί ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για εκείνη την εποχή. Είχε γίνει ένα σημερινό «Στέκι» για την νεολαία. Μαθητές και μαθήτριες έκαναν σκασιαρχείο για να πάνε να δουν το συγκρότημα. Όλα αυτά , το περίεργο όνομα , το ψυχεδελικό περιβάλλον, η αθρόα προσέλευση μαθητριών, κλπ, είχαν κεντρίσει την περιέργεια του κόσμου και είχαν αρχίσει να πλάθονται διάφοροι μύθοι γύρω από το studio AMEN.

Στο ΑΜΕΝ πήγαιναν και έπαιζαν, και μερικά γνωστά ονόματα, όπως ο Μάνος Ξυδούς από τους Πυξ Λαξ, ο Μάνος Νεόφυτος, οdj και μουσικός παραγωγός Leo (Λεωνίδας Καραπάλης) κλπ.

Το 1978 ο Βασίλης Αβραμίδης , έδωσε στο συγκρότημα το όνομα ‘Ωρίωνες’ εμπνεόμενος από τον αστερισμό Ωρίωνα.

Την χρονιά αυτή, οι Ωρίωνες ηχογραφούν, στο τετρακάναλο τότε studio ERA τα δύο πρώτα τραγούδια τους ‘Κουρδιστά ανθρωπάκια’ και ‘για να ζήσει πιο καλά’ και παίρνουν μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ‘Να η ευκαιρία’ , με κριτική επιτροπή (Γιώργο Κατσαρό , Ροζίτα Σώκου, Γρηγόρη Γρηγορίου , Γιάννη Φλερύ).

Η συμμετοχή τους στην εκπομπή αυτή, ήταν καθοριστική για την μετέπειτα πορεία τους. Κατέκτησαν το Α’ Βραβείο Σύνθεσης και δημοφιλέστερου συγκροτήματος, με το τραγούδι τους ‘κουρδιστά ανθρωπάκια’. Το βραβείο ήταν ένα χρηματικό ποσόν και υπογραφή συμβολαίου με την δισκογραφική εταιρεία ‘ΛΥΡΑ’ , η οποία και το 1979 κυκλοφόρησε τον πρώτο τους δίσκο.
Ήταν ένας δίσκος 45 στροφών σε...κόκκινο βινύλιο που είχε τίτλο "Κουρδιστά Ανθρωπάκια". ‘Με τις αλλεπάληλες εμφανίσεις τους στην ΕΡΤ(το μοναδικό τότε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας), οι Ωρίωνες έγιναν πασίγνωστοι σ όλη την Ελλάδα.

21-12-2007, το μεγάλο δισκογραφικό come back. Νέα γενιά Ωρίωνες (Τζίνα Αβραμίδου, Τάσος Αβραμίδης). Νέο album‘Οριακή διαδρομή’. Είναι ένα album με μια επιλογή από 14 τραγούδια , που στην πλειοψηφία τους είναι ροκ και που συνδυάζουν την πολύ καλή μουσική με έναν αξιόλογο στίχο, δίνοντας ένα ποιοτικό αποτέλεσμα Την επιμέλεια ενορχήστρωσης στα περισσότερα τραγούδια, είχε ο πιανίστας του γκρουπ Πόλλις Αδαμαντόπουλος. Από τους στίχους του νέου album, δύο έγραψε ο στιχουργός Μανώλης Βιτζηλαίος (Έξοδος κινδύνου και ο φίλος μου ο Τζώνυ).

Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες club και κλειστούς χώρους, καθώς και σε μεγάλες συναυλίες, με τους POLL στο γήπεδο Παναχαϊκής, με τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς στο γήπεδο Σπόρτιγκ, με τον Σταύρο Λογαρίδη στο θέατρο Βρετάνια, σε μια μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε ο ΑΝΤ1 Κύπρου στην Λεμεσό μπροστά σε 20000 κόσμο και σε πολλές δεκάδες συναυλίες στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Δήμων


ΟΙ ΩΡΙΩΝΕΣ επιστρέφουν στο βινύλιο με τον «ΚΥΚΛΟ»

Το βινύλιο επιστρέφει ! Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες της νέας γενιάς ανακαλύπτουν την μαγεία του, ενώ οι λάτρεις του αυξάνονται!

Οι καλλιτέχνες με παράδοση και παρελθόν δείχνουν το σεβασμό τους στο βινύλιο με την κυκλοφορία άλμπουμ τους και σε βινύλιο.

Οι Ωρίωνες πιστοί λάτρεις του βινυλίου , επιβεβαιώνουν την επιστροφή στο βινύλιο κυκλοφορώντας ένα νέο LP με τίτλο ‘ΚΥΚΛΟΣ’.

Το LP αυτό που βγήκε μόνο σε βινύλιο , θα κυκλοφορήσει πρωτίστως στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, απευθυνόμενο, αρχικά, στους φίλους και τους συλλέκτες βινυλίου .

Ο δίσκος 33 στροφών , περιέχει, 8 τραγούδια και έχει τίτλο ‘ΚΥΚΛΟΣ’ από το ομώνυμο τραγούδι τους. Το συλλεκτικό αυτό LP , περιέχει αυθεντικές ακυκλοφόρητες συνθέσεις του γκρουπ, της περιόδου 1978-1983 καθώς και την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ‘κουρδιστά ανθρωπάκια’, που τους καθιέρωσε σαν συγκρότημα.

Είναι ο 7ος δίσκος του συγκροτήματος, που σε δύσκολους καιρούς «δεν το βάζει κάτω» και επιμένει στο βινύλιο. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρεία anazitisi records.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...