Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Στίχοι αξίας..1,2 εκατομμυρίων δολαρίων!

Για 1,2 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε το χειρόγραφο του απαγορευμένου τραγουδιού « A Day In The Life»  των Beatles. Η δημοπρασία έγινε σήμερα στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Sotheby’s.Το τραγούδι το οποίο δημιουργήθηκε από τον Τζον Λένον και τον Πόλ Μακάρντνι, ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες του οίκου δημοπρασιών αφού η αξία του είχε εκτιμηθεί αρχικά στα 500.000-700.000 ευρώ.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι γραμμένη σεένα μόνο φύλλο διπλής όψης, από τον Τζόν Λένον, ενώ μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς τις διορθώσεις στους στίχους. Το τραγούδι είχε απαγορευτεί το 1967 από το BBC, εξαιτίας του στίχου "I love  to  turn  you on" που θεωρήθηκε ότι υποστηρίζει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος με τίτλο "Sgt  Pepper\' Lonely  Hearts  Club Band" το οποίο παρέμεινε για μήνες στην κορυφή των charts της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy το 1968 και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών του RollingStone.

Ο οίκος Sotheby\'s δεν ανακοίνωσε τον νέο ιδιοκτήτη του χειρόγραφου, το οποίο ανήκε στον Μαλ Έβανς, υπεύθυνος των περιοδειών των Beatles.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...